Ванредно у 56 градова и општина, отклањају се последице поплава

Поплаве су направиле проблеме широм Србије.

Фото: РТС

Ванредна ситуација проглашена је у 56 градова и општина. Евакуисано је више од 300 људи. Бујице су оштетиле путеве, носиле мостове и покренуле клизишта и одроне.


Поплаве су направиле проблеме широм Србије. Од данас се очекује побољшање временских прилика. Саобраћај на Ибарској магистрали у Адранима, где се урушио мост, биће оспособљен за десет дана, најавио је ресорни министар. Војска је поставила понтонски мост преко реке Трнавице у селу Клече.

Велика Плана – излиле се Велика Морава, Јасеница и Рача

Велика Морава, Јасеница и Рача су се у протекла 24 сата излиле из својих корита и поплавиле значајне површине под ораницама у Великој Плани. Како су рекли надлежни из ЈКП „Милош Митровић“, захваљујући добром систему канала и њиховом солидном одржавању ниједна кућа на територији општине за сада није поплављена.

Локални атарски путеви нису проходни, па је механизацији био отежан приступ. Постављени су џакови са песком, како би се одбранила три домаћинства код хиподрома. Дежурне екипе и даље прате ситуацију на терену, како кажу, ноћ је протекла мирно.

У Новом Пазару и Крагујевцу јуче је проглашена ванредна ситуација због поплава. Ванредно је у 53 града и општине. Евакуисано је више од 300 људи из поплављених подручја.

Отклањају се последица поплава широм Србије.

Војска Србије поставила је понтонски мост преко реке Трнавице у селу Клече. Тиме је више стотина домаћинстава тог села повезано са Новим Пазаром.

Део Ибарске магистрале, који је од петка у прекиду због урушавања моста у Адранима, биће оспособљен за саобраћај у наредних десет дана, рекао је ресорни министар Горан Весић и најавио градњу новог моста. Рок за изградњу је четири месеца, а градиће га „Нови Пазар пут“.

Мост преко Западне Мораве, који спаја чачанска села Мрчајевце са селима Мршинци и Слатина, јуче је потпуно уништен пред налетом бујице и обилних падавина које су погодиле Чачак и околину.

Министар Весић рекао је да ће бити направљен нови мост, јер је он изузетно значајан.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here