Влада прогласила тродневну жалост, отказана настава у поподневној смени

МУП: Дечак месец дана планирао напад, имао списак

Фото: Printscreen/RTS

Влада Србије донела је одлуку о проглашавању тродневне жалости на читавој тероторији земље, почевши од петка, а настава због овог трагичног догађаја данас у поподневној смени неће бити одржана.


Од сутра ће настава отпочињати са минутом ћутања, казао је министар просвете Бранко Ружић на конференцији за новинаре у Влади Србије.

Ружић је истакао да је осморо деце изгубило живот, као и припадник обезбеђења школе, док су повређени ученици и једна наставница хоспитализовани.

„Децу родитељима не може нико да врати. Догађај се догодио око 8 и 45 минута, када је ученик седмог разреда извршио овај бестијални чин, по први пут у историји Србије. Прстен обезбеђења је постојао, функционисао је и видео надзор и био је присутан припадник обезбеђења, као и школски полицајац који био у редовном обиласку школе. Захвалан сам нашим здравственим радницима и молимо Бога да помогну свима којима се указује помоћ. Шесторо деце је хоспитализованп и једна наставница. Захвалан сам и на храбрости наставника и свима који су покушали да спрече ову трагедију”, казао је Ружић.

„Добио је јединицу, па запуцао“ – детаљи пуцњаве у београдској школи

Конференција за медије поводом трагедије у београдској основној школи почела је минутом ћутања.

Према саопштењу МУП-а у пуцњави која се јутрос догодила у Основној школи „Владислав Рибникар“ на Врачару убијено је осморо деце и радник обезбеђења, док су шесторо деце и један наставник школе рањени и тренутно су збринути у Ургентном центру и Тиршовој.


МУП: Дечак месец дана планирао напад, имао списак

Представник МУП-а Србије Веселин Милић изјавио је да је дечак који је осумњичен за напад у основној школи у 8.42 позвао полицију, представио се и рекао да је пуцао у више особа.

Он је рекао да је прво помоћник директора школе позвала полицију и да су одмах упућене патроле.

Седам девојчица и један дечак су убијени, рекао је Милић, а оружје је пронађено на лицу места.

Он је навео да је осумњичени планирао све месец дана, да је имао списак и да је одредио приоритетне мете.

Изабрао је учионицу јер је она била близу улаза, а први час је имало његово одељење. Милић је навео да је је дечак пиштољ и оружје узео од оца.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here