Вучић представио састав нове владе Србије

Лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић представио је на седници Главног одбора странке састав нове владе коју ће водити мандатарка Ана Брнабић

Фото: instagram buducnostsrbijeav

БЕОГРАД – Лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић представио је у недељу 23.10. на седници Главног одбора странке састав нове владе коју ће водити мандатарка Ана Брнабић.


„Мандатар за састав нове владе је на седници Председништва прочитала имена. Овде постоји још неколико недоумица, а до вечерас или ујутро ће бити завршено јер је питање разовора са три особе“, објаснио је он.

Предлог Брнабић је, казао је да њен заменик и министар спољних послова буде Ивица Дачић, потпредседник и министар одбране Милош Вучевић, потпредседник и министар финансија Синиша Мали.

Министар унутрашње и спољне трговине биће Томислав Момировић, привреде Раде Баста, пољопривреде Јелена Танасковић, министар за заштиту животне средине Ирена Вујовић, грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, министарка рударства и енергетике Дубравка Негре, правде Маја Поповић.

Министарство унутрашњих послова водиће Братислав Гашић, министарство за људска и мањинска права Томислав Жигманов, министарство за европске интеграције Тања Мишчевић, министарство просвете Бранко Ружић, министарство науке Јелена Беговић, Министарство здравља Даница Грујичић, Министарство за рад, социјална и борачка питања Никола Селаковић, Министарство за бригу о популационој политици Дарија Кисић, Министарство туризма Хусеин Мемић, Министарство спорта Зоран Гајић, Министарсво државне и локалне самоуправе Александар Мартиновић, Министарство културе Маја Гојковић, министарство за развој села Милан Кркобабић.

„Сви непријатни разговори и са људима који нису у влади морао сам ја да обављам претходних дана, немојте да претерујете са дискусијама од пет сати“, поручио је Вучић.

Рекао је да је остало непопуњено министарство телекомуникација, министарство за јавна улагања и министри без портфеља.

Пренео је да су сви људи који се нису нашли у новој влади најавили да ће наставити да раде вредно унутар странке.

Вучић: Влада у тешким временима, чека је много изазова

Председник Србије и СНС Александар Вучић изјавио је данас, на почетку седнице Главног одбора СНС, да нова влада Србије долази у тешка времена, јер први пут се бира у ситуацији када је ратно стање у окружењу, и да су пред њом велики изазови.

„Завршили смо седницу Председништва странке, на којој смо разменили ставове и мишљења, неретко опречна, како у будућност и са којом владом у тешка времена, са којим изазовима ћемо морати са се суочимо, да победимо, не због нас или странке, већ због будућности наше земље“, рекао је Вучић.

Указао је на тешку политичку ситуацију, како би, каже, људи из владе знали шта их чека, а шта сви очекују од њих. Вучић је рекао да је СНС, од 2012.године, када је преузела власт, променила Србију и много урадила за земљу.

Указао је и да је овај тренутак посебан и због спољашњих околности, односно чињенице да први пут бирамо владу када знамо да имамо ратно стање у окружнеју.

„Када је јасно да се тај рат неће брзо окончати, да готово не постоји шанса да се сукоб оконча, када видите да и једни и други само желе пораз друге стране, а реч компромис забрањена, као да не постоји, постала је најружнија“, рекао је Вучић.

Додао је да за Србију нешто мање брине, јер рачуна на мудрост и посвећеност власти.

„Видећете, од онога што предлажемо, као нашу ‘квоту’, 55 одсто су жене. Верујем у одговорност жена, у њихову мудрост, сталоженост, стабилност и да због тога моземо да доносимо најавжије и најздравије одлуке за државу и наше друштво“, рекао је Вучић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here