Здравствени радници у петак добијају по 10.000 динара

172
Фото: Pixabay

Министар финансија Синиша Мали најавио је да ће здравствени радници у петак (14.01.) добити по 10.000 динара једнократне новчане помоћи, што је наставак континуиране подршке здравственим радницима, али и начин да им држава још једном каже хвала за све што чине за своју земљу и грађане.

 


– Као што смо и обећали, у петак, 14. јануара, здравствени радници у Србији, њих 122.462, добиће новчану помоћ у износу од по 10.000 динара. Реч је о здравственим радницима који су запослени у здравственом систему, у војно-здравственим установама, у заводима за извршење кривичних санкција, установама социјалне заштите чији се рад финансира средствима из буџета, Заводу за спорт, Заводу за здравствену заштиту радника Железница Србије – рекао је Мали, а саопштило Министарство финансија.

Министар је подсетио да осим кроз једократна давања, Влада Србије подржава здравсто и кроз редовна повећања плата и навео да су у новембру плате медицинских сестара повећане за 15 одсто, а лекара за 10 процената.

– Када је почела пандемија корона вируса 2020. године, једна од првих мера коју смо донели било је ново повећање плата медицинским радницима за још 10 одсто. Потом су, у новембру исте године, сви запослени у здравственим установама добили једнократну помоћ од 10.000 динара – подсетио је министар финансија.

Додао је да су 1. јануара 2021. године здравственим радницима поново повећане плате за 5 одсто, а ново повећање су добили од 1. јануара ове године.

– Здравственим радницима су од 1. јануара ове године повећане плате, овога пута за осам одсто, баш као и запосленима у Министарству одбране, запосленима на пословима здравствене заштите и неговатељицама у установама социјалне заштите, лекарима у заводима за извршење кривичних санкција и здравственим радницима у Заводу за спорт и медицину спорта Србије – навео је министар Мали.

Додао је да су остали запослени у јавном сектору од 1. јануара ове године добили повећање плата од седам одсто.

Министар је истакао и да су веома важни услови рада у здравственим установама, због чега држава сваке године издваја све више средстава из буџета како за набавку неопходне медицинске опреме и лекова, тако и за реконструкцију и изградњу клиничких центара, болница и домова здравља.

– То је још један начин да здравственим радницима кажемо “хвала“ за све што су учинили и што чине за своју државу и за свој народ у овим тешким временима пандемије корона вируса. Држава је ту за здравствене раднике, брине за њих и спремна је да им помогне – навео је Синиша Мали.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here