Црвени крст одложио за данас покушај евакуације из Маријупоља

Украјинска криза

83
Извор: EPA-EFE/SEDAT SUNA

КИЈЕВ, МОСКВА – Рат у Украјини траје 38 дана. Међународни комитет Црвеног крста саопштио је у петак да је одложио за данас покушај евакуације цивила из Маријупоља након што су услови онемогућили наставак акције.


Портпарол Кремља Дмитриј Песков најавио је да ће Русија ојачати своје западне границе како никоме не би пало на памет да је нападне, након што су, како тврде руски званичници, украјински хеликоптери у петак гађали складиште нафте у руском граду Белгороду, што Кијев негира.

Зеленски: Кијев предао нацрт безбедносних гаранција

Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је да је његова земља разменила нацрт докумената око безбедносних гаранција са бројним земљама.

Украјина: Руске ракете погодиле Полтаву и Кременцук

Руски пројектили погодили су два града у централној Украјини, оштетивши инфраструктуру и стамбене зграде, рекао је данас гувернер региона Полтава Дмитри Луњин.

Снимци показују да су се руске снаге повукле са Антонова

Нови сателитски снимци показују да су се руске снаге повукле са аеродрома Антонов у Хостомелу, тридесетак километара северозападно од Кијева.

САД шаље војну опрему Украјини вредну 300 милиона долара

Америчко министарство одбране саопштило је данас да ће послати додатну војну опрему украјинским снагама у вредности од 300 милиона долара.

Зеленски: Приликом повлачења, Руси минирају и тела убијених

Украјински председник Володимир Зеленски тврди да приликом повлачења са освојених територија, руске снаге минирају целе области.

„Минирају куће, опрему, чак и тела убијених људи. Има доста жица повезаних са експлозивом, много опасности. Руси остављају комплетну катастрофу иза себе, посебно код Кијева“, рекао је Зеленски, пренео је АП.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here