У масакру у Москви убијено најмање 40 људи: Међу стотинама повређених су и деца

Најмање 40 особа је убијено а 100 повређено у масовној пуцњави која се догодила у концертној хали Цроцус Цитy близу Москве.


Најмање четири особе у маскирним униформама отвориле су ватру на концертном простору Цроцус Цитy Халл близу Москве, у којој је више десетина људи убијено, а око стотину повређено. Међу повређенима у пуцњави су и деца, извештава руска државна агенција РИА.

За сада је један осумњичени ухапшен у вези са пуцњавом, а за још тројицом се трага, преноси Телеграм канал МАСХ.

Председник Русије Владимир Путин дао је сва потребна упутства у вези са оним што се догодило у Крокус сити холу у Москви, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков. „У првим минутима дешавања у Крокус сити холу, председник је обавештен о почетку пуцњаве. Председник стално добија информације о томе шта се дешава и мере које предузимају све надлежне службе. Председник је дао сва потребна упутства“, рекао је Песков, преносе РИА Новости.

Неколико хеликоптера хитне помоћи покупило је преживеле у пуцњави. Хеликоптери хитне помоћи су слетели близу Цроцус Цитy Халл-а како би покупили неколико преживелих, док се повређени евакуишу десетинама амбулантних возила која су брзо стигла на лице места.

Гувернер Московске области Андреј Воробјов рекао је да је више особа примљено у болницу у тешком стању. „Догодила се велика трагедија. Ватрогасци раде свим снагама да угасе пожар који је настао у дворани. Пожар се види са велике даљине. Од рањених, петоро је у тешком стању“, рекао је Воробјов за РИА Новости.

На друштвеним мрежама такође се појавио и снимак људи који беже великом брзином са места стравичног злочина.

Снимци са лица места показују нападаче који отварају ватру у концертној дворани.

Како преноси Новаја Газета, у овом стравичном масакру у концертној хали у московском предграђу Красногорску, најмање 40 људи је убијено.

Осим мртвих, још најмање 100 људи је повређено у нападу, пишу државне новинске агенције. Такође, за још 200 људи се верује да су заробљени унутар зграде док се ватра шири.

Дописник Спутњика са лица места изјавио је да су нападачи бацили гранату или запаљиву бомбу, што је изазвало пожар.

„Људи у дворани су се спустили на под како би избегли ватру, лежећи тамо око 15-20 минута, након чега су почели да излазе пузањем. Многи су успели да изађу“, додао је дописник.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here