Италија на ивици ванредног стања: Север земље разориле олује, југ у гротлу ватреног пакла

Италија на ивици ванредног стања

Фото: Getty Images

Пет особа, од којих и једна девојчица, изгубило је живот у екстремним временским приликама које су погодиле Италију. Због изузетно тешке ситуације, према појединим проценама, ова држава се тренутно налази на корак до ванредног стања.


Девојчица је погинула када се дрво срушило на њен шатор у извиђачком кампу у Валкамоници, у провинцији Бреша, три особе су страдале у пожарима који још букте око Палерма на Сицилији, а једна особа погинула је у пожару у округу Ређо Калабрија.

Италијанска влада данас донети одлуку о увођењу ванредног стања, услед олуја које су погодиле Ломбардију и пожара који бесне на Сицилији, где је активно 55 пожара, и другим јужним окрузима.

„Желео бих да упутим апел Бриселу, у среду ћемо то и формално учинити: европска флота канадера је апсолутно недовољна. Не можемо увек молити за још возила. Морамо да ојачамо европску флоту“, навео је министар за цивилну заштиту и поморску политику Нело Мусумечи.

Додао је да би, уочи детаљније процене штете изазване временским непогодама, већ могло да дође до почетних издвајања за најхитније интервенције.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here