Наставак преговора 1. априла; УН: Погинуло око 1190 цивила

Рат у Украјини ушао је у 36. дан

92
Фото: Getty images

КИЈЕВ – Из Уједињених нација наводе да је од почетка рата у Украјини погинуло најмање 1.189 цивила, али се страхује да је тај број већи. Путин разговарао са Шолцом и Драгијем о плаћању гаса у рубљама. Руска страна поручује да је Украјина спремна да испуни кључне захтеве Русије. Украјинци истичу да су оптимистични по питању преговора.


Сукоби у Украјини се настављају. Из Уједињених нација наводе да је од почетка рата у Украјини погинуло најмање 1.189 цивила, од чега је 98 деце, али страхују да је тај број већи.

Зеленски опозвао украјинске амбасадоре из Грузије и Марока

Украјински председник Володимир Зеленски опозвао је украјинске амбасадоре у Грузији и Мароку, сугеришући да нису учинили довољно да убеде те земље да подрже Украјину и казне Русију за инвазију.

Лавров: Инфаструктура НАТО у Централној Азији неприхватљива

Русија се противи евентуалном размештању војне инфраструктуре САД или НАТО у државама Централне Азије у суседству Авганистана, рекао је данас шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Кулеба: Појачати санкције Русији, боље наоружати Украјину

Међународне санкције Русији морају бити појачане и Украјина мора бити додатно наоружана док трају мировни преговори између две земље, навео је министар спољних послова Украјине Дмитро Кулеба на Фејсбуку.

Кијев: Наставак преговора Украјине и Русије 1. априла

Русија и Украјина ће наставити своје мировне преговоре путем видео везе 1. априла, саопштио је високи украјински званичник Давид Арахамија, након што је њихова последња рунда завршена у Турској.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here