Новак Ђоковић поново ухапшен

Новак Ђоковић је опет ухапшен и власти Аустралије намеравају да га депортују.

2198

Федерални суд у Мелбурну поништио је одлуку Владе Аустралије о укидању визе најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу и наложио његово пуштање на слободу.


Међутим, он и даље нема мира – бар према речима политиколога Нине Марковић која има поуздане информације да је Новак Ђоковић у овим моментима приведен и чека га депортација, преноси „Курир“.

09.14 – Ђорђе Ђоковић потврдио да је Новак ухапшен!

„Бесане ноћи за целу фамилију. Пролазимо кроз јако тешке моменте, Новак је показао колико је истрајан и колико верује у своје идеале и да је велики човек и изборио се не само за себе већ за цео свет. С друге стране имамо систем у Аустралији који је донео одлуку у корист свим чињеницама и није постојао разлог за неком другом одлуком, а сад добијамо информације да очигледно министар унутрашњих послова изнад суда“, рекао је Ђорђе Ђоковић за ТВ Прва.

„Дефинитивно је ово политика, све је ово била политика. Ми смо ангажовани на свим друштвеним мрежама и последња је информација да хоће да га затворе. Тренутно се консултујемо са адвокатима и ПР службама. Новак је са својим адвокатима у просторијама где је било суђење, а он тренутно размишља о својим опцијама. Ово је био велики пораз за аустралијске власти и ово тешко подносе“, закључио је Ђорђе Ђоковић.

Како јављају добро обавештени извори у тој земљи, најбољи светски тенисер сваког тренутка биће депортован.

Према закону о имиграцији Аустралије, министар има овлашћења и дискреционо право да укине визу из било ког разлога. Тран, међутим, није прецизирао разлоге по којима би Ђоковићу поново могла бити укинута виза. Ако би се то десило, Ђоковић би могао да добије забрану уласка у Аустралију три године.

Ђоковић је средином прошле недеље допутовао у Аустралију након што је добио медицинско изузеће од вакцинације против корона вируса, али му је одмах по доласку у Мелбурн укинута виза.

Он се од тада налази у хотелу, који служи као прихватни центар за имигранте, а одмах по одбијању визе његов правни тим је упутио жалбу на такву одлуку.

Суд у Аустралији укинуо одлуку да се Ђоковићу одузме виза

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here