За 42 школе оштећене током невремена Покрајинска влада издвојила 219 милиона динара

Између осталих средства су намењена и школама у општини Бачка Паланка: ОШ „Алекса Шантић“ у Гајдобри, ОШ „Жарко Зрењанин“ у Обровцу, ОШ „Здравко Челар“ у Челареву, ОШ „Бранко Ћопић“ у Младенову, ОШ „Свети Сава“ у Бачкој Паланци, Гимназија „20. октобар“, Средња стручна школа „Др Радивој Увалић“ и Техничка школа „9. мај“ у Бачкој Паланци

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре представницима 42 основне и средње школе за реализацију 46 пројеката у школама у Војводини које су оштећене у невремену средином јула.

– Проблеме смо имали и још увек имамо у Новом Саду, Бачкој Паланци, Руми, Шиду, Беочину, Сремској Митровици, и у тим местима су најизраженији, али их има и у другим општинама које су нешто мање погођене у односу на процену целокупне штете. Очекујем да ће захваљујући новцу опредељеном на овом конкурсу, али и новцу који је Покрајинска влада у року од неколико дана издвојила за санацију, пре свега предшколских установа, основних и средњих школа, школска година почети у реконструисаним и обновљеним објектима – изјавио је председник Мировић и истакао да ће један део радова трајати и током септембра.

Према Мировићевим речима, Покрајинска влада је до сада издвојила више од 900 милиона динара за санацију штете од невремена на јавним објектима – 700 милиона динара када је реч о директним средствима која су већ стављена на располагање градовима и општинама.

Средства за хитне поправке обезбедила је Покрајинска влада преко конкурса Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице.

Обнова 42 основне и средње школе

Уговори вредни 219 милиона динара намењени су за финансирање и суфинансирање обнове основних и средњих школа:

ОШ „Алекса Шантић“ у Гајдобри, ОШ „Петар Петровић Његош“ и ОШ „20. октобар“ у Врбасу, ОШ „Небојша Јерковић“ у Буђановцима, ОШ „Петро Кузмјак“ у Руском Крстуру, ОШ „Милоје Чиплић“ у Новом Бечеју, ОШ „Змај Јова Јовановић“ и ОШ „Вељко Дугошевић“ у Руми, ОШ „Миливој Петковић -Фећко“ у Платичеву, ОШ „Жарко Зрењанин“ у Обровцу, ОШ „Здравко Челар“ у Челареву, ОШ „Светозар Марковић“ у Бачком Градишту, ОШ „Милош Црњански“ у Хртковцима, ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Путинцима, ОШ „Жарко Зрењанин“ у Новом Саду, ОШ „Вељко Петровић“ у Бегечу, ОШ „Симеон Араницки“ у Старој Пазови, ОШ „Бранко Ћопић“ у Младенову, ОШ „Свети Сава“ у Бачкој Паланци, ОШ „Др Ђорђе Натошевић“ у Новом Сланкамену, ОШ „Коста Стаменковић“ у Српском Милетићу, ОШ „Марко Орешковић“ у Бачком Грачцу, ОШ „Добросав Радосављевић Народ“ у Мачванској Митровици, ОШ „Јован Микић“ у Суботици, ОШ „Светозар Милетић“ у Тителу, ОШ „Јован Поповић“ у Сусеку, ОШ „Јован Грчић Миленко“ у Беочину, ОШ „Браћа Стефановић“ у Неузини, ОШ „Др Александар Сабовљев“ у Ечкој, Економско-трговинска школа у Бечеју, Пољопривредна школа са домом ученика у Футогу, Техничка школа „Павле Савић“ у Новом Саду, Гимназија „Стеван Пузић“, Средња стручна школа „Стеван Петровић Бриле“, Средња стручна школа „Бранко Радичевић“ и Средња техничка школа „Миленко Брзак Уча“ у Руми, Гимназија „20. октобар“, Средња стручна школа „Др Радивој Увалић“ и Техничка школа „9. мај“ у Бачкој Паланци, Средња школа „Вук Караџић“ у Сечњу, Средња техничка школа „Никола Тесла“ у Сремској Митровици и Техничка школа у Старој Пазови.

Мировић је истакао да се радило и на отклањању штете и на објектима који су у систему здравствене заштите и културним центрима, као и да ће се посебна пажња посветити верским објектима.

Додели уговора присуствовао је и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here