Данас кишовито, хладније и ветровито

Какво нас време очекује наредних дана?

Фото: Александра Шанта

Републички хидрометеоролошки завод Србије навео је на свом сајту када ће престати да пада обилна киша која је погодила велики део Србије.


Како наводе, у наредна три часа на југу Војводине, у Београду, западној и централној Србији падаће киша умереног, локално и јаког интензитета са тенденцијом премештања даље на југ и југоисток Србије.

На северу Војводине разведриће се већ пре подне, а у осталим крајевима престанак падавина и разведравање уследиће после подне и увече.

За викенд ће у појединим деловима Србије пасти киша и снег

Након краткотрајне стабилизације времена у четвртак, у петак следи ново захлађење и киша.

У првом делу дана ће, како РХМЗ најављује, у кошавском подручју и на планинама дувати јак јужни ветар, а крајем дана и у току ноћи осетнији пад температуре, ветар у скретању на северозападни, у Војводини и са ударима олујне јачине (преко 17 м/с).

На планинама ће почети да пада снег, а услед пада температуре, у суботу услова за снег биће и у брдским пределима југозападне, јужне и источне Србије уз стварање снежног покривача.

И даље ће дувати јак и олујни северозападни ветар, нарочито на планинама, у Војводини и источној Србији.

Субота ће бити најхладнији дан у седмици, а максималне температуре у већини нижих предела кретаће се од пет до осам степени Целзијуса.

У недељу следи престанак падавина, али и даље ће бити хладно.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here