Какав децембар нас очекује у Војводини?

Необично топао викенд пред нама

Фото: Pixabay

Прва два дана децембра очекује се променљиво, ветровито и веома топло време за ово доба године уз могућу појаву слабе кише. Средња дневна температура ваздуха биће знатно изнад вишегодишњег просека (од 12º до 15º). Јутарња температура ваздуха имаће вредности у интервалу од 8º до 14º, а највиша дневна око 21º. Дуваће умерена, а у јужном Банату повремено и јака кошава.


У периоду од 03. до 06. децембра очекује се мало хладније и углавном суво време за ово доба године са средњом дневном температуром ваздуха испод или у границама вишегодишњег просека (од -1º до 2º). Јутарња температура ваздуха имаће вредности у интервалу од -5º до 1º, а највиша дневна од 2º до 5º. Око 06. децембра падаће киша, суснежица или снег.

До краја друге декаде децембра успоставиће се период мало топлијег времена за ово доба године са чешћом појавом кише, која ће у току ноћи и јутра бити праћена суснежицом или снегом. Почетком, средином и крајем друге декаде децембра у јутарњим сатима је могуће и краткотрајно формирање снежног покривача. Средња дневна температура ваздуха биће у границама или изнад вишегодишњег просека (од -1º до 3º). Јутарња температура ваздуха имаће вредности у интервалу од -4º до 3º, а највиша дневна од 2º до 6º; почетком друге декаде децембра и до 9ºС. Интензивније падавине се прогнозирају у периоду од 10. до 12, као око 15. и 20. децембра.

До краја децембра има изгледа да ће бити период топлијег и углавном сувог времена за ово доба године са средњом дневном температуром ваздуха изнад вишегодишњег просека (од 1º до 6º). Јутарња температура ваздуха имаће вредности у интервалу од -1º до 3º, а највиша дневна од 5º до 10º. Око 22, 23, 26. и последња три дана децембра предвиђа се киша, која ће у току ноћи и јутра бити праћена суснежицом или снегом. Интензивније падавине се предвиђају око 23. и 26. децембра.

Прогнозирана количина падавина биће мало изнад вишегодишњег просека за посматрани период са вредностима у интервалу од 70 мм на северу до 90 мм на југозападу Војводине.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here