Магла и мраз на почетку викенда

Погледајте детаљну прогнозу

Фото: Дражен Нешић

Метеоролози у својим временским прогнозама најављују да ће у суботу бити хладније јутро и могућа је магла и слаб мраз понегде. Током дана променљиво облачно уз врло мало сунчаних интервала и сумаглицу.


Понегде на северу и по котлинама се магла може задржати већи део дана. Крајем дана наоблачење на југозападу и западу Србије условиће слабу кишу и могућу суснежицу у ноћи ка недељи. Ветар слаб северозападни и северни. Минимална температура од -2°Ц до 3°Ц, а максимална од 6°Ц до 9°Ц.

Хладније јутро и могућа магла у Београду, а током дана променљиво облачно уз сумаглицу и могуће врло мало сунчаних интервала. Ветар слаб северни. Притисак изнад нормале. Минимална температура 3°Ц, а максимална до 8°Ц. Увече суво. Хладно јутро и могућа магла и у Нишу. Током дана сумаглица и ниска облачност. Ветар слаб северни. Притисак изнад нормале. Минимална температура 0°Ц, а максимална до 7°Ц.

Ниска облачност са сумаглицом у току дана у ужичком крају. По котлинама се магла може задржати већи део дана. Крајем дана наоблачење условиће слабу кишу и могућу суснежицу у ноћи ка недељи. Ветар слаб североисточни и северни. Минимална температура од -2°Ц до 0°Ц, а максимална од 7°Ц до 8°Ц. На Златибору и Тари наоблачење и до 3°Ц на 1000 мнв.

У суботу хладније јутро и могућа магла и слаб приземни мраз понегде. Током дана ниска облачност са сумаглицом. Понегде се магла може задржати већи део дана. Ветар слаб северозападни и северни. Притисак изнад нормале. Минимална температура од -1°Ц до 1°Ц, а максимална од 6°Ц до 8°Ц. Увече суво. Исте временске прилике ће бити и у Новом Саду и Суботици..

Време наредних дана

У недељу облачно и мало хладније са слабом кишом, а на планинама изнад 800 мнв са снегом. Само ће на северу Србије и у Тимочкој Крајини бити претежно суво. У нижим пределима западне и централне Србије понегде може бити суснежице. Ветар слаб северни.

Притисак изнад нормале. Минимална температура од 0°Ц до 4°Ц, а максимална од 3°Ц до 7°Ц. Увече слаба киша и суснежица у централним и јужним крајевима. У понедељак падавине одлазе ка југоистоку и постепено престају на југу Србије. У уторак и среду суво уз умерен до појачан југоисточни ветар у поморављу и подунављу

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here