Суво и топлије уз делимично разведравање

Какво нас време очекује наредних дана?

Фото: Дражен Нешић

У Србији се ујутру очекује престанак падавина, а у току дана суво и топлије уз делимично разведравање.


Више облачности задржаће се само на северозападу Србије и у Тимочкој Крајини. Јужни и југоисточни ветар у краткотрајном слабљењу. Најнижа температура од -1 у Неготинској Крајини до шест степени на југу Србије, а највиша од 4 у источним до 13 степени у јужним крајевима земље. Увече и у току ноћи са југозапада ново наоблачење које ће условити локалну појаву кише и пљускова уз поновно појачање југоисточног ветра, нарочито у кошавском подручју и на планинама.

У Бачкој Паланци ће бити суво и мало топлије уз делимично разведравање и слаб југоисточни ветар. Најнижа температура око пет, а највиша око осам степени.

У току ноћи ново наоблачење које ће повремено условити кишу или краткотрајне пљускове, а југоисточни ветар ће поново бити у појачању.

Према изгледима времена за наредних седам дана, у петак ће бити променљиво облачно, осетно топлије и ветровито са максималним температурама од 12 степени на северу Војводине до 20 степени у централној и западној Србији, а само ће се у Тимочкој Крајини задржати хладно време са температуром до пет степени.

Киша и пљускови са грмљавином најпре се очекују у Војводини, где могу бити и израженији са већом количином падавина (преко 20 мм за три часа), док ће се у суботу (17.12.) наоблачење с кишом проширити и на остале крајеве.

Уз нагли пад температуре, на северу и западу земље киша ће краткотрајно прећи у суснежицу или снег. Почеће да дува умерен и јак северозападни ветар. У недељу (18.12.) ће бити суво и хладно, а почетком наредне седмице (19 – 22.12.) биће мало топлије уз појачање југоисточног ветра у кошавском подручју.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here