Обичан „југо“ продат за 9.000 долара, поједини Американци га и даље цене

Американци, изгледа, препознају одређене квалитете Заставиног производа

Фото: Pixabay

Последњи пример потврђује да је „југо“ све пожељнији међу Американцима који су за њега спремни да издвоје позамашну суму.


Посебно су скупи GVX и кабрио, али сасвим солидно пролази и обичан „југо“, који се визуелно не разликује битно од оних који су доминирали нашим путевима деведесетих. Последњи пример долази са аукцијске платформе Bring-A-Trailer.

У питању је сасвим обичан „Yugo GVL“ из 1988. године, који је са мање од 108.000 км сасвим обичан аутомобил. Судећи по фотографијама, у питању је примерно одржаван аутомобил. До 2021. био је код првог власника, који је према свему судећи спасао 1,1-литарски мотор са 55 КС.

Али овај примерак је продат по цени од 9.001 долар, што је потврдило да 12.100 долара за кабриолет верзију није била само случајност или исхитрени потез неког југоносталгичара.

Американци, изгледа, препознају одређене квалитете Заставиног производа. Све више људи наводи лоше одржавање као главни узрок лошег имиџа „југа“ у Америци.

Тако у коментарима ове аукције, један коментатор наводи да је имао „рент-а-цар“ код Југаса, који је изнајмљивао за само 10 долара на дан и притом зарађивао пристојно. Каже да је било потребно само редовно сервисирати аутомобил и мењати зупчасти каиш на време. Један примерак и данас вози и хвали његову ниску потрошњу горива.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here