Тропски дан пред нама

Какво нас време очекује до краја недеље?

Фото: Милош Родић

Први дан августа нам доноси смену сунца и облака, уз температуру од 30 до 33 степена.


У вечерњим сатима очекујемо промену времена. Као и сваки пут пред промену, биометеоролошка прогноза није повољна. Код метеоропата могуће замарање, поспаност и нервоза.

Део јужне Европе се налази под утицајем топле ваздушне масе. Најтоплије данас ће бити у Шпанији, са температуром преко 35 степени, док ће на Балкану бити око 30, 31 степен. Овог јутра у Србији претежно ведро.

У наредним сатима, као и већи део дана – без значајних промена. Остаће претежно сунчано и мирно, уз дневни развој облака. Тек ће у касним вечерњим сатима и током ноћи, почети да навиру кишоносни облаци са севера региона.

Сходно томе, у првом делу дана ће дувати југозападни ветар, слабим интензитетом. Предвече ће ветар окренути свој смер са јужног на северни и најавиће нам наилазак хладног фронта.

Тропски дан је пред нама. У целој Србији максимална температура 30 или преко 30 степени.

Током ноћи ка среди очекујемо промену времена, пљускове и грмљавину. У среду преподне кишовито, нарочито на северу и западу земље, после подне следи разведравање. У четвртак и петак сунчано без кише, уз тропску температуру до 38 степени.

Викенд нам доноси јаче захлађење и промену. Могући чести пљускови, температура у осетном паду.

Објављена је детаљна временска прогноза за септембар

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here