Временска прогноза за фебруар какву нисмо очекивали

Какво нас време очекује у фебруару?

1617
Фото: @_rodaumagli_ (instagram)

Мада су метеоролози најављивали жешћу зиму у односу на раније године, фебруар ће изгледа бити блажи него што смо очекивали. Али шта то значи за оне који тад планирају зимовање?


Сезонска прогноза објављена на сајту Републичког хидрометеоролошког завода најављује блажи фебруар с мањом количином падавина и с малом вероватноћом појаве јаких мразева.

Температура ваздуха у фебруару имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће средња минимална температура у просеку бити виша за око 1.0ºC у односу на вишегодишњи просек, а средња максимална у просеку виша за око 1.4ºC у односу на вишегодишњи просек.

У Београду и широј околини предвиђа се вредност фебруарске средње минималне температуре ваздуха од 1.8ºC, а максималне око 9ºC.

Месечна сума падавина током фебруара биће у границама вишегодишњег просека са вредностима у просеку нижим за око 14 мм у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини фебруарска сума падавина износиће око 33 мм.

Још нема прецизније прогнозе РХМЗ за фебруар, али на сајту „Accuweather“ могу се наћи засад очекиване временске прилике за фебруар из дана у дан.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here