Временска прогноза за Војводину од 16. децембра до 16. јануара

Колико падавина и какве температуре нас очекују наредних месец дана?

Foto: Vjera Đorđević

До 23. децембра очекује се мало топлије, ветровито и углавном суво време за ово доба године са средњом дневном температуром ваздуха изнад или у границама вишегодишњег просека (од -1ºЦ до 9ºЦ).


Прва два дана падаће киша, која ће 18.12. у јутарњим сатима прећи у снег, при чему ће се формирати и снежни покривач. Прва два дана периода јутарња температура ваздуха имаће вредности у интервалу од 4ºЦ до 8ºЦ, а затим од -4ºЦ до 1ºЦ.

Слично јутарњим и највише дневне температуре ваздуха ће првог дана периода бити у интервалу од 13ºЦ до 17ºЦ, да би потом биле у паду и имале вредности од 1ºЦ до 8ºЦ. Интензивније падавине се предвиђају око 17. децембра, док ће око 16. као и у периоду од 19. до 21.12. дувати умерена, у Јужном Банату повремено и јака кошава.

У периоду од 23.12. до 04.01. прогнозира се просечно хладно време за ово доба године са честом појавом падавина. Падаће углавном киша, која ће током ноћи и јутра прелазити у суснежицу или снег. У периоду од 01. до 03. јануара понегде ће се краткотрајно формирати и снежни покривач. Интензивније падавине се очекују око 27.12. и 01.01. Средња дневна температура ваздуха ће се задржавати у границама вишегодишњег просека (од 0ºЦ до 4ºЦ). Јутарња температура ваздуха имаће вредност у интервалу од -5ºЦ до 1ºЦ, а највиша дневна, уз повремена колебања, од 3ºЦ до 7ºЦ. Током новогошње ноћи падаће углавном киша, која ће у јутарњим сатима 01. јануара прећи у суснежицу или снег.

До средине јануара има изгледа да ће бити мало топлије и углавном суво време за ово доба године са средњом дневном температуром ваздуха изнад или у границама вишегодишњег просека (од -1ºЦ до 4ºЦ). Јутарња температура ваздуха имаће вредност у интервалу од -6ºЦ до 1ºЦ, а највиша дневна, уз повремена колебања, од 4ºЦ до 8ºЦ.

Прогнозирана количина падавина биће у границама вишегодишњег просека за посматрани период са вредностима у интервалу од 40 мм на северу до 60 мм на југозападу Војводине, наводи се у саопштењу Републичког хидрометеоролошког завода Србије.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here