Bačkopalančani odneli tri nagrade sa 23 „Novogodišnjeg sremskokarlovačkog likovnog salona“

Na salonu se predstavilo 56 umetnika iz cele Srbije

674

Izložba radova sa 23 „Novogodišnjeg sremskokarlovačkog likovnog salona“ u organizaciji Kulturnog centra „Karlovačka umetnička radionica“ otvorena je na Savindan, u galeriji na Trgu Branka Radičevića 7/1.


Ovogodišnji salon po mnogo čemu je jedinstven. Kako kaže direktor galerije Kulturnog centra Marko Dimić interesovanje i odziv za salon bili su ogromni. Na salonu se predstavilo 56 umetnika iz cele Srbije, što ga čini jednim od najraznovrsnijih salona od osnivanja.

„Zbog velikog interesovanja za dolazak na otvaranje salona, zbog epideioloških mera odučeno je da se ceremonija otvaranja salona prebaci u digitalnu formu, kao video zapis i galeriju fotografija, koji će moći da se pogledaju na zvaničnom Youtube kanalu i Fejsbuk stranici Kulturnog centra „Karlovačka umetnička radionica“, napominje Marko Dimić.

Dugogodišnji predsednik žirija istoričar umetnosti Mile Ignjatović ocenio je radove.

Prvu nagradu u kategoriji ulje na platnu dobiće Jamina Knežević, drugu Ljiljana Nedeljkov  iz Bačke Palanke, a treću Darko Šijan.

Dragan Karlavaris dobitnik je prve nagrade u kategoriji u kategoriji crteža, a Aleksandra Lena Popov osvojila je prvu, dok je treća pripala Goranu Jevtiću.

[rev_slider alias=“norland-novi-„][/rev_slider]

Prvu nagradu u kategoriji akvarela dobiće Miroslav D. Petrović, druga će pripasti Ani Taubner Dauoub, a treća Ljiljani Kuzmanović.

U kategoriji ikonopis prvonagrađeni je Borisav Đukić iz Bačke Palanke, a drugu nagradu odnosi Žarko Đukić takođe iz Bačke Palanke, treća nagrada pripala je Nemanji Alatoviću.

Dušanka Komnenić nosilac je prve nagrade iz fotografije, a Rada Petronijević druge.

Za inovacije u umetnosti nagrade će odneti Minja Mikić, Miodrag Gašić Gale, dok su Sava Halugin, Đorđe Kolarović i Milivoj Bakajin dobitnici specijalnog priznanja za slikarstvo van konkurencije.

Dobitnik Gran pri nagrade je Božidar Airaldi. Za nesebičnu podršku Kulturnom centru nagrađeni su Višnja Trivunčević i Darko Lukić.

Pogledaj: Izložba fotografija „Obnovimo Maglič“

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here