Lazar Grbić iz Obrovca osvojio prvo mesto

Kreativno takmičenje "Uskršnje maštarije" održano je u Ubu

786
Foto: NB "Veljko Petrović"

Pored redovnih aktivnosti ogranka Narodne biblioteke u Obrovcu koji podstiču promociju knjige i čitanja, kao i podsticanje dečije kreativnosti, ogranak prati dešavanja i sarađuje sa drugim bibliotekama.


Biblioteka „Božidar Knežević“ iz Uba prepoznala je rad i zalaganje ogranka iz Obrovca i pozvala na saradnju kako bi se priključili tradicionalnom kreativnom takmičenju pod nazivom „Uskršnje maštarije“.

U saradnji sa decom predškolsko-pripremne grupe i vaspitačicom Gordanom Vukojev, organizovana je uskršnja radionica u ogranku Biblioteke. Radionica je bila jedinstvena prilika da se mališani na poseban način pripreme za praznik, da nauče nešto novo o njemu, ali i da u toku praktičnog dela izrade ukrase koji su tradicionalni motiv i pratilac ovog divnog praznika. Fotografije nastale u toku radionice, kao i gotovi radovi prosleđeni su Biblioteci u Ubu, sve u želji da budemo učesnici takmičenja.

Žiri je doneo odluku da dečak Lazar Grbić iz Obrovca osvoji prvo mesto u kategoriji predškolaca za uskršnji venčić koji je izradio u toku radionice. Posebne pohvale iz Uba su stigle za sve mališane, vaspitačicu i bibliotekarku Dušanku Papić. Lokalna RTV City objavila je prilog o učesnicima, tako da je ogranak u Obrovcu i Biblioteka u Bačkoj Palanci postala vidljiva i značajna i van okvira lokalne zajednice.

„Ovaj Uskrs pamtićemo po lepom uspehu našeg Lazara Grbića, ali i svih mališana koji su doprineli da se u ovom vremenu pandemije opet radujemo i veselimo praznicima koji dolaze“, kažu iz ogranka NB „Veljko Petrović“ u Obrovcu.


Pogledaj: Međunarodni konkurs za najlepšu ljubavnu pesmu „Disovo zlaćano pero 2021.“

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here