Nacionalna muzejska manifestacija „Muzeji za 10“ (od 9. do 15. novembra)

166

Manifestacija „Muzeji za 10“ predstavlja nacionalnu muzejsku inicijativu, najveću do sada na teritoriji Srbije i jedinstvenu u evropskom kulturnom prostoru, koju koordinira Nacionalni komitet ICOM Srbija.


Manifestacija je osmišljena s idejom bliže saradnje i zajedničkog nastupa muzeja u Srbiji, a u cilju efikasnije rada i veće vidljivosti, kao i čvršće povezanosti s lokalnom zajednicom, što ujedno rezultira intenzivnijom interakcijom sa publikom i većom posetom. Istovremeno, bogati i raznovrsni programi obogađuju kulturno- turističku ponudu Srbije.

[rev_slider alias=“princeza“][/rev_slider]

 

Tokom sedam dana besplatnog programa obeležavajući Međunarodni dan muzeja, Evropsku noć muzeja i Nacionalnu nedelju muzeja u gradovima širom Srbije, muzeji i srodne institucije kulture na brojnim lokacija pripremaju raznovrsne sadržaje.

Osim izložbi, od kojih se mnoge mogu videti baš tih dana, posetioci su u prilici da se uključe i u dodatne programe koji se sastoje od intenziviranih autorskih i stručnih vođenja, interaktivnih radionica za decu i odrasle, predavanja, projekcija filmova, predstava i performansa, promocija knjiga, koncerata i drugih aktivnosti.


Pogledaj: „Dečija nedelja“ u ogranku Narodne biblioteke „Veljko Petrović“ u Tovariševu


Manifestacija se održava pod pokroviteljstom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Pripremajući se za ovogodišnju manifestaciju „Muzeji za 10“ radni sastanak predstavnika muzeja i srodnih institucija iz Bačke i Srema: Subotice, Sombora, Rume, Šida, Sremske Mitrovice, Vrbasa, Bačke Palanke održaće se u Muzeju grada Bačka Palanka u ponedeljak 19. oktobra u 12.00 časova.

[rev_slider alias=“matis-namestaj-novooo“][/rev_slider]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here