Apsolutna dominacija: Snimak pobedničke trke Zorića i Tomićevića

3397

RAČICE: Srpska posada u sastavu Marko Tomićević-Milenko Zorić osvojila je zlatnu medalju u disciplini kajak dvosed na 1000 metara na Svetskom prvenstvu u Račicama u Češkoj!

Aktuelni olimpijski i evropski vicešampioni osvojili su najsjajnije odličje na najprestižnijem takmičenju u ovom sportu. Oni su kroz liniju cilja prošli za 3:08.647, ostavivši za čak dve sekunde iza sebe posadu Slovačke (3:10.725). Bronzanu medalju osvojili su takmičari Češke (3:10.853).

Marku Tomićeviću i Milenku Zoriću ovo je najveći uspeh u karijeri, uz osvojeno srebro na Olimpijskim igrama u Riju prošle godine. Posle prošlogodišnjeg uspeha, kontinuiranom radom sačuvali su postignutu formu i u borbu za medalje ušli su potpuno spremni.

„Osećali smo da smo u dobroj formi i pre nego što smo došli ovde“, rekao je neposredno posle trke Milenko Zorić. „Znali smo da možemo da napadnemo prvo mesto i sada smo to i uspeli. Na Olimpijskim igrama je bilo teže, prvenstveno zbog većeg pritiska. Što se same trke tiče, mislim da je ovo jedna od najboljih koje smo ikada izveslali.“

I Marko Tomićević imao je visoka očekivanja.

„Posle prve trke zaista smo očekivali visok plasman. U kvalifikacijama smo veslali kao nikada do sada, polufinale je bilo još bolje, a u finalu smo prevazišli sami sebe. Nadali smo se odličju, išli smo na pobedu i uspeli smo da je ostvarimo, i to sa velikom razlikom. Osećaj je neverovatan!“

Pogledaj: Zorić i Tomićević i svetski prvaci u kajaku

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here