Дан Д, недеља српског спорта – кошаркаши, одбојкаши, фудбалери и наравно Новак

Напред Србија!

242

Љубитељи спорта памтиће недељу, 10. септембар као дан српског спорта. Од Маниле, преко Виљнуса и Барија до Њујорка. Навијачи ће бити уз екране од јутра до мрака. Кошаркаши Србије започињу дан финалом Мундобаскета од 14.40, а спортски програм затвара Новак Ђоковић у јубиларном 10. финалу у Њујорку на Ју-Ес опену. Најважније детаље са мечева можете пратити у текстуалном преносу на нашем порталу.

Недеља је дан када Србија може много тога да добије на спортском плану, рецимо светског првака у кошарци или постављање новог гренд слем рекорда у тенису.

Српска спортска кухиња већ је сервирала златну медаљу Иване Вулете са Светског првенства и сребро одбојкашица на Европском шампионату.

Светско злато у кошарци очекује се још од 2002. године и Индијанаполиса, док су навијачи на Новакове успехе навикли, с тим што овога пута најбољи тенисер света има прилику да постане најстарији освајач Ју-Ес опена у Опен ери.

Одбојкаши Србије почињу исписивање нових страница историје, предвођени Игором Колаковићем, тренером који је националном тиму од 2003. до 2014. године донео 12 медаља.

Испред одбојкаша налази се неугодан противник, селекција Чешке, преко које пут води до четвртфинала Европског првенства.

Фудбалери Србије би победом над Литванијом у квалификацијама за Европско првенство додатно били ближи циљу. Пласману на дводеценијски дуго ишчекивано првенство Европе.

Улози у свим мечевима су велики, баш као и очекивања навијача Србије широм света који ће здушно бодрити националне тимове у кошарци, одбојци и фудбалу, као и најбољег светског тенисера икада – Новака Ђоковића.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here