Ekipa iz Dunavske ulice šampion u malom fudbalu

Završen turnir u malom fudbalu u Obrovcu

1442
Izvor: Nedeljne novine

OBROVAC: Svake godine oko seoske slave Svetog Pantelejmona organizuje se turnir u malom fudbalu. Ništa neobično, ali ove godine turnir je organizovan na drugačiji način.


Učestvovali su samo Obrovčani i nije bilo nikakvih uplata po ekipama. Najzanimljivije od svega je da je takmičenje organizovano po ulicama, odnosno igralo se po principu ulica protiv ulice.

Odziv Obrovčana na ovo takmičenje bio je veliki. Svako veče turnir je počinjao sa najmlađima – pionirima, a posle 21 čas su nastupali stariji. Takođe, nije bilo predviđenih nagrada. Turnir je bio veoma posećen, kako od strane mlađih tako i od strane starijih sugrađana.

Za vreme ovog takmičenja organizovana je i humanitarna akcija prikupljanja sredstava za pomoć i lečenje Milenka Jovina iz Obrovca. Za pet večeri skupljeno je 308.000 din i 310 €. Takmičenje je bilo veoma interesantno. Šampion je postala ekipa iz Dunavske ulice. Za ovu ekipu igrali su: Popović Borislav i njegov sin Boško, Milovac Pero, Marko i Nemanja, Zečević Duško, Kozomara Simeun, Soldat Nebojša, Vukojev Mirko-Lija, Perduh Milovan, Ponjević Aleksandar, Drobac Jovan, braća Vukojević i Savić Borislav.

Drugo mesto osvojila je Železnička ulica koju su predvodili Kozomara Milan-Migel, braća Stanković i braća Grčić. Treće mesto je osvojila Šećerana sa braćom Zeljak.

Ono što je posebno interesantno je da je svaka ulica je posle završene utakmice organizovala druženje u svojoj ulici. Bilo je slučajeva da se ekipe zajedno druže. Mora se istaći i puna zahvalnost Plavšić Milenku i Draško Minji koji su vodili evidenciju o rezultatima kao i sudijama Glamočanin Miroslavu i Petković Milanu-Lizi koji su sudili utakmice bez ikakve nadoknade.

Posebna zahvalnost ljudima iz FK Borac – Glamočanin Žarku, Kozomara Đorđu,
Grahovac Milanu – Ranču, Knežević Željku – Tulumbi i Perduh Milovanu – Mišku. Svako veče na kraju turnira oni su iznosili javno koliko je novčanih sredstava prikupljeno.

U poslednjem trenutku se saznalo da je pomoć potrebna i Nedžadu Nakićeviću, pa su se na zadnjoj finalnoj večeri prikupljala sredstva i za njega. Obrovčani velikog srca izdvojili su 88.000 din i 110 € za Nedžadovo lečenje. Zahvalnost i Popović Borislavu – Pufti koji je obezbedio sredstva za pehare za ovo takmičenje. Turniru – druženju su pomogli Mrđan Vladimir, Milovac Brane i Popović Borisav. Ovo zanimljivo takmičenje podržala je Skupština Opštine Bačka Palanka.

[rev_slider alias=“matis-namestaj-novooo“][/rev_slider]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here