Мундијал: Креће трећа рунда са једном изменом

Почињу мечеви трећег кола на Светском првенству

Фото: Принтскрин (YouTube/FIFA)

Треће коло групне фазе Светског првенства почиње у уторак 29.11. у Катару. Време је за расплет и то са једним новитетом. Од данас па до краја свих мечева у групи један термин је укинут. Више неће бити утакмица од 11 сати по нашем времену, већ ће се играти мечеви од 16 и 20 часова. Такође, дуели из исте групе играће се у исто време како би се избегла могућност евентуалних калкулација.


Као и до сад, доносимо вам јучерашње резултате и распоред утакмица за данас.

Резултати, 28. новембар

ГРУПА Г: Камерун – Србија 3:3 (1:2) /Кастелето 29, Абубакар 63, Шупо Мотинг 66 – Павловић 45, С. Милинковић Савић 45+3, А. Митровић 53/

ГРУПА Х: Јужна Кореја – Гана 2:3 (0:2) /Чо 58, 61 – Салису 24, Кудус 34, 68/

ГРУПА Г: Бразил – Швајцарска 1:0 (0:0) /Каземиро 82/

ГРУПА Х: Португал – Уругвај 2:0 (0:0) /Бруно Фернандеш 54, 90+3 пенал/

Распоред утакмица, 29. новембар

Хоће ли неко од фаворита испасти данас? Или ће се они најбољи извући из проблема? Биће познато у поподневним и вечерњим сатима. Биће дефинитивно доста узбуђења!

ГРУПА А – Холанђани главни фаворити (16.00)

У групи А играју се два меча и као што смо навели у истом термину, од 16 часова. У пол-позицији је Холандија која игра против домаћина Катара, док ће у другом мечу играти Еквадор и Сенегал и у директном дуелу одлучиће око тога ко иде даље. Пред ове дуеле стање у групи је следеће – Холандија и Еквадор имају по 4 бода, Сенегал 3, Катар је без бодова.

Калкулације овде су прилично јасне и нема потребе за дигитронима. Холанђанима је довољан и бод за пролаз, мада је јасно да хоће сва три како би само од себе зависили и „оверили“ прво место у групи и чекали расплет у групи Б. Велики су фаворити против екипе која је потпуни аутсајдер.

У другом мечу требало би да буде много занимљивије, јер Сенегал мора да иде на победу. Еквадор може да игра и за бод, њихов ривал нема ту могућност. Све очи код Еквадораца биће упрте у првог стрелца Енера Валенсију који се повредио у претходној рунди и неизвесно је да ли ће моћи да игра. Сигурно ће „пуцати“ на све стране…

ГРУПА Б – Може ли Иран до изненађења? (20.00)

У групи Б ситуација је знатно напетија, јер у теорији сва четири тима могу да прођу у наредну фазу, а дуели почињу у 20 часова. Пре ових мечева стање у групи је следеће: Енглеска је прва са 4 бода, Иран има 3, Америка 2, а Велс 1 поен.

Тим Герета Саутгејта и са бодом против Велса обезбеђује пролаз даље. Држе судбину у својим рукама и само пораз са великом разликом, од најмање четири гола, може да им стане на том путу. Подсећања ради, на коначној табели рачуна се гол-разлика, а не међусобни скор. Велшани се уздају у Герета Бејла, мада тешко да ће и он моћи сам све. Нада и даље постоји, а у теорији могу да прођу и са било каквом победом, ако се други меч заврши ремијем.

У другом сусрету састају се Америка и Иран, тај дуел привукао је огромну пажњу, првенствено због политичких разлога. Прича се много више о ситуацији која нема директне везе са фудбалом, мада ће на терену фокус бити само на игру. Иран је у предности, јер га и бод води даље, под условом да Велс не направи изненађење, јер би се онда ствари закомпликовале. Изненадили су Иранци многе тријумфом против Велшана у претходној рунди, док су Американци у оба меча на Мундијалу ремизирали. Да још једном подсетимо, ова група укршта се са групом А у којој су Холандија, Сенегал и Еквадор са шансама за пролаз…

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here