Na početku (ne)moguće misije

Damir Džimović novi sportski direktor OFK „Bačke“

611

Bačkopalanački superligaš je u pauzi između dve polusezone imenovao novog sportskog direktora – Damira Džimovića. Na ovaj potez bačkopalanački klub se odlučio kako bi do starta drugog dela sezone konsolidovao svoje redove i što spremnije dočekao nastavak prvenstvene trke za bodove koji će uslediti početkom februara.


Već nakon dolaska u OFK „Bačku“, Džimović je sa rukovodstvom kluba napravio plan dolaska novih igrača, čija imena će biti obelodanjena narednih dana.

– U „Bačku“ sam stigao na poziv čelnika ovog kluba da probamo zajedničkim snagama da uradimo ono što se mnogima u ovom trenutku čini nemogućim – da sačuvamo status superligaša.

Napravili smo plan kako i na koji način možemo da uradimo to. Sigurno da ću uneti neke novine koje će verujem uroditi plodom. Nesumnjivo da je „Bačka“ veliki klub, koji ima dugu i svetlu tradiciju pa samim tim zaslužuje da igra u našem najvišem rangu. Nastojaćemo da
napravimo novu organizaciju kluba, da podelimo odgovornost unutar njega, što je izuzetno važno. Jedan od značajnijih ciljeva svakako nam je i selektiranje igrača, tačnije da stvorimo ekipu koja će u ovom trenutku moći da odgovori zadacima i zahtevima koji budu postavljani pred nju. S obzirom, da posao dovođenja igrača radim godinama, pokušaću da putem veza i poznanstava dovedem pojačanja koji će biti u mogućnosti da ispune naš zajednički cilj, kaže Damir Džimović, sportski direktor OFK „Bačke“.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

Kada je u pitanju dovođenje igrača, Džimović je rekao:

– U ovom trenutku neću da licitiram sa imenima zato što još nismo napravili ni jedan konkretan dogovor. Učinićemo sve da igrači za koje smo zainteresovani što pre stignu u Bačku Palanku kako bi se uključili u zimske pripreme.

Pripreme će trajati mesec dana. Poznato je da će prvenstvo biti nastavljeno prvog vikenda narednog meseca, kada će „Bačka“ dočekati šabačku „Mačvu“. Za razliku od ranijih godina, kada je tokom zime u klub dolazio veliki broj igrača, ovaj put igrači koje dovedemo ostaće
u klubu.

To je dakle, novina koja do sada, koliko mi je poznato, nije bila prisutna u ovom klubu. Još
više ćemo nastojati da razvijamo i unapređujemo rad sa mlađim selekcijama čiji su igrači budućnost ovog kluba. Moja vizija je da „Bačka“ u budućnosti „pravi“ igrače, ističe Džimović.

Nenad Vanić – Trener OFK Bačke

Bačkopalanački superligaš je doveo i novog šefa stručnog štaba. U pitanju je Nenad Vanić, koji je bio prvi trener „Radnika“ iz Surdulice, a radio „Proleteru“, „Vojvodini“, „Metalcu“ iz Gornjeg Milanovca, „Bežaniji“. Vanić ima i inostrano iskustvo s obzirom da je radio u FC „Hatta“ u Ujedinjenim arapskim emiratima. OFK „Bačka“ je tokom zimske pauze raskinula ugovore sa Ćirićem, Veselinovićem, Tomovićem, Loguom, Škorićem, Gavrićem, Slavišom Stojanovićem, Đorđevićem, Velemirom i Krčmarevićem.

POGLEDAJTE: Uspešna prva kontrola u Puli: Bačka bolja od Opatije

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here