Обровачка тврђава неосвојива и за Парожане

Обровчани су извојевали још једну битну победу у борби за бег из опасне зоне.

Минулог викенда одиграно је 25. коло Подручне лиге (Сомбор). Пажњу јавности је привукао општински дерби између ФК „Борац 46“ из Обровца и Будућности из Парага. Прочитајте извештаје са утакмица. ЧСК Пивара је након четири везана пореза дошла до добре иге и победе.


Борац – Будућност (П) 2:0 (0:0)

ОБРОВАЦ: Стадион Борца, гледалаца 300, судија: Н. Радун (Бачка Паланка), стрелци: Бељин у 60. и Марковић у 85. минуту. Жути картони: Влаисављевић, Гајић, Вулић, Марковић (Борац), Марић, Н. Јелић, Баћанов, опов (Будућност). Црвени картон: Николић (Борац).

БОРАЦ: Ђукић 8, Марковић 8, Влаисављевић 7 (М. Козомора 8), Н. Козомора 8, Солдат 8, Вранац 8, Радивојков 7 (Алексић 7), Вулић 8 (Гламочанин), Гајић 7 (Николић), Баланго 8, Проле 7 (Бељин 8).

БУДУЋНОСТ: Абаџић 7, Мустафовић 7, Вукосав 7, Баћанов 7, С. Јелић 6, Марић 7, Зелен (Гајдобрански 6), Н. Јелић 7, Владислав 6 (Божин), Попов 6, Јанковић 6 (Живић 6).

Фудбалери Борца још једном су показали да је Обровачка тврђава тешко освојива за све гостујуће екипе. У утакмици која је значила живот или смрт за домаћина, домаћи су извојевали још једну битну победу у борби за бег из опасне зоне. Утакмица је решена у другом полувремену када је стратег домаћина Бранислав Гајић погодио са изменама које су му донеле предност, а на крају утакмице и коначну радост. Само неколико минута у уласу у игру Бељин је искоса са десне стране са десне стране резантним ударцем савладао врло доброг Абаџића. У 85. минуту игре исти играч је са позиције левог крила упутио одличан центаршут на који је сјајно реаговао десни бек Борца Марковић и неометан са шест-седам метара спровео лопту у мрежу гостију.

Треба истаћи да су домаћини током целе утакмице контролисали игру, пропустили неколико зрелих шанси, од којих је најзрелија била када се Небојша Николић нашао сам испред голмана гостију, али је претерао у дриблинзима и шанса је отишла у неповрат. Све у свему заслужена победа домаћег Борца која како првенство одмиче и приближава крају показује да је тим који заслужује да се и од наредне такмичарске лиге такмичи у Подручној лиги Сомбор.

Б. Гајић

ЧСК Пивара – ЖАК 3:0 (3:0)

ЧЕЛАРЕВО: Стадион ЧСК Пиваре, гледалаца: 300, судија: Ј. Јериловић (Апатин), стрелци: Малешевић у 28. и Пилиповић у 31. и у 41. минуту, жути картони: Митровић (ЧСК Пивара), а Гламочанин (ЖАК).

ЧСК ПИВАРА: М. Танкосић, Сикирић (Чакар), Павловић, Малешевић, Лакић, Пилиповић(Мајсторовић), Јованић, Милошевић, Шовен, Митровић (Вулевић), Д. Илеш (Глишић).

ЖАК: В. Козлина, Гргић, Шимунов (Милековић), Дабић, Гламочанин, Хосциеславски (Михаљев), Штимац (Вујиновић) Крстић, Опачић (Шарчански), Лерић (Банић), Видовић.

У најбољој партији овога пролећа фудбалери ЧСК Пиваре сломили су отпор Сомбораца. Посебно се истакао млади атакер Вукашин Пилиповић, са два ефектна гола, а резервиста Челаревљана Мирослав Мајсторовић, у 86. минуту није искористио пенал.

Ђ. Шт.

Борац – Полет 3:2 (1:2)

БАЧКИ ГРАЧАЦ: Стадион Борца, гледалаца 300, судија: Нађ (Руски Крстур). Стрелци: Жегарац у 40. Ђурђев у 47. и Добрић у 81. за Борац, а А. Стошић у 18. и 34. минуту за Полет. Жути картони: Покрајац, Даутовић (Борац), а Н. Миленковић (Полет).

БОРАЦ: Обрадовић, Крнатић, Чутурило (Радаковић), Кртинић (Добрић), Стојановић (М. Покрајац), А. Покрајац, Жегарац, Иванић, (Ковачевић), Стокић, Кончаревић (Ђурђев), Даутовић.

ПОЛЕТ: Крстић (Ивановић), Алексић, Дорословац, Н. Миленковић, Станковић, Стојковић (Богдановић), Цветковић (Малиновић), М. Стошић, А. Стошић, Илић, Веселиновић.

На општинском дербију у Бачком Грачцу виђен је квалитетан фудбал са доста погодака. Домаћи тим се бори за опстанак у лиги и била је видна жеља код играча Борца да остваре победу у дуелу против општинског ривала. Први део игре припао је гостима из Каравукова, док су домаћини били бољи у наставку меча.

Тим Полета је са два гола Александра Стошића већ након пола сата игре имао значајну резултатску предност. Како је време одмицало Грачани су били све бољи и погодком Николе Жегарца у 40. минуту успели су да смање предност гостију.

На самом почетку другог полувремена Борац преко Ђурђева у 47. минуту долази до изједначења. До краја утакмице су се ређале шансе на обе стране, да би у 81. минуту Урош Добрић постигао трећи, уједно и одлучујући погодак за свој тим који Грачанима улива наду у даљој борби за опстанак у лиги.

С. Јовин

Наша звезда – Русин 1:4 (1:1)

СИЛБАШ: Игралиште Наша звезде, гледалаца:300,  судија: Б. Иванишевић (Оџаци), стрелци: Ђокић у 8. за Нашу звезду,  а Ј. Кулић у 20. 77. и у 78. и Ф. Вујовић у 61. минуту за Русин, жути картони: Радојичић, Ђумић,  Хорватић (Наша звезда), а Ланцужанин, А. Тома, Марковић (Русин).

НАША ЗВЕЗДА: Н. Остојић, Шимун, Мирков (Ивановић), Радојичић,  Инђић, Ђумић (Панић), Ђокић, Хорватић, Миланков, Збућновић, Сантрач.

РУСИН: Д. Кронић, С. Тома, Холик, А .Кочиш, Ланцужанин, Чернок,  Ф. Вујовић (А. Тома), Иличић (Циврић), Ј. Кулић, Марковић, Сајанковић.

Силовито стартовали су фудбалери силбашке Наше звезде. Али,  у даљем току утакмице, гости из Руског Крстура су у потпуности,  оправдали су свој пласман у врху табеле.

Ђ. Шт.

Липар – Соко 2:0 (0:0)

ЛИПАР: Игралиште Липара, гледалаца: 300, судија: М. Маркуш(Оџаци),  стрелци: И. Јовановић у 70. и Басарић у 82. минуту.

ЛИПАР: С. Зракић, Ђукић, Кутлачић, Басарић, Марчетић, Новаков (Честић), У. Ковач, Шеган, Г. Поповић, Ђоровић, И. Јовановић.

СОКО: Н. Црнчевић, Стојановић, Гушић, Тасовац, Ратковић,  В. Тривуновић, Хрњез, Нешковић, Смајић, Ивезић (Ђурица), Борић (Сталетовић).

Већи део утакмице у Липару протекао је у обострано тврдом и позиционом надметању. Ипак, нешто бољи утисак оставили су фудбалери домаће екипе, којису забележили су сасвим заслужену победу.

Ђ. Шт.

Хајдук – Кордун 6:0 (4:0)

СТАПАР: Стадион Хајдука, гледалаца 200, судија: Малбашић (Сомбор). Стрелци: Жежељ у 75. Лукић у 88. Ердеи у 9. и 44. Ф. Ковачев у 33. С. Ковачић (аутогол) у 40. минуту.

ХАЈДУК: Рашета (Матић), Борић, Пекез, Жежељ, Стојшић (Благојевић), Н. Ковачев, Лукић, Ердеи (Куцурски), Ф. Ковачев, Ћурчија (Дамјановић), Бајчев.

КОРДУН: М. Мишчевић (Миљанић), С. Мишчевић, Продановић, Ковачић, Павловић, Карас (Матијевић), Антић, Карагаћа, Родић, Миличевић, Мајсторовић.

Стапарци су остварили приличну убедљиву победу против екипе из Кљајићева и на тај начин наставили победнички низ у текућем шампионату. И овога пута тим Хајдука је доказао свој квалитет на делу и на тај начин наговестио шампионско славље које се припрема у Стапару почетком јуна месеца.

У свим елементима фудбалске игре Хајдук је надвисио тим из Кљајићева. Ређале су се акције и голови као на траци, тако да је победа изабраника Милорада Ћурчије тренера Хајдука могла бити и убедљивија.

Хајдук полако али сигурно гради позицију ка шампионској титули која би омогућила тиму из Стапара такмичења међу војвођанским лигашима што поменути спортски колектив у потпуности заслужује.

С. Јовин

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here