Окупљање потенцијалних фудбалских репрезентативаца Војводине и Србије

Одржан први тренинг дечака у Бачкој Паланци

Извор: М.Ђ. Кременовић

БАЧКА ПАЛАНКА – На стадиону „Славко Малетин Вава“, у четвртак (27.04.) обављено је окупљање потенцијалних фудбалских репрезентативаца Војводине и Србије, рођених 2010. године. Окупљање, а уједно и први тренинг обавио је Жељко Карановић, један од чланова инструкторске службе за млађе категорије у фудбалском савезу Војводине.


– Нас неколико тренера добили смо задатак од ФС Војводине, да пратимо и контролишемо регионе у нашој покрајини. Овде код нас, у Бачкој Паланци, окупили смо децу из регије Кула, Сомбор, Оџаци и Бачка Паланка. Дакле, реч је о једном делу Јужнобачког округа. Изабрали смо 35 дечака генерација 2010. Сви они тренутно испољавају одређени квалитет, а занимљиви су нама тренерима као и људима у ФС Војводина.

– Кроз неколико утакмица које ће ове селекције одиграти, искристалисаће се одређени број фудбалера, од којих ће касније бити састављена репрезентација ФС Војводине. Поновићу још једном, на овом окупљању је 35 дечака, који су дошли из екипа, Раднички Сомбор, Текстилац Оџаци, Тврђава Бач, Младост Апатин, Школа фудбала Дунав – Бачка, Крила Крајине, Полет Каравуково. Видели смо на овом окупљању доста квалитетних играча, што нас свакако радује. Током следећих селективних утакмица, још више ће се искристалисати ова екипа. Након тога, изабраћемо најбољу селекцију у овој регији. – каже Жељко Карановић.

Било је ово прво окупљање једне овакве селекције.

– Прво окупљање, после дужег времена, групе играча из једног региона који је можда био мало и запостављен. Покушаћемо да кроз наш рад подигнемо квалитет њихове игре на један виши ниво, како би се на ову децу обратила знатно већа пажња, него до сада. Највећи број дечака сам познавао од раније, док сам један мањи број њих сада први пут видео. Након одигране утакмице, ми тренери смо сумирали утиске. Све у свему, задовољни смо. Дечаци који су се окупили овде у Бачкој Паланци ипак су, први пут заједно у једној екипи, што је за њих свакако нешто потпуно ново и непознато.

– Деца су била оптерећена важношћу и значајем њиховог наступа. Ми, тренери настојали смо да их ослободимо тог притиска. Импресиван је за већину њих, био свакако и терен стадиона овде у Бачкој Паланци. Искористио бих прилику да се захвалим руководтву Бачке, што нам је изашла у сусрет.

– Желим да истакнем, да су неки од ових фудбалера чак први пут заиграли фудбал на великом терену. Ово је поновићу, прво окупљање ове селекције, а већ следећи позив добиће један број дечака из ове групе, за нову селективну утакмицу. Та утакмица ће бити одиграна у Руми 3. маја. У Руми ће наступити фудбалери из неколико регија, а након тога ће се одабрати један број деце која су показала квалитет. Она ће касније конкурисати за репрезентативну селекцију Војводине – закључио је Жељко Карановић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here