„Орлови“ полећу у Катару!

Уз ове три утакмице бројимо сате до утакмице Србија - Бразил

Фото: sportal.blic.rs

Србија – Бразил је централни догађај дана овог четвртка на Светском првенству, а пре тог меча на терен излазе ривали „Орлова“, нови и још моћнији Уругвај, као и Кристијано Роналдо и екипа. А онда – СПЕКТАКЛ!


Резултати утакмица четвртог дана Мундијала, 23.11.

ГРУПА Ф: Мароко – Хрватска 0:0 

ГРУПА Е: Немачка – Јапан 1:2 (1:0)  /Гундоган 33п – Доан 75, Асано 84/

ГРУПА Е: Шпанија – Костарика 7:0 (3:0) /Олмо 11, Асенсио 21, Торес 31,54, Гави 74, Солер 90, Мората 90+2/

ГРУПА Ф: Белгија – Канада 1:0 (1:0) /Батшуаи 43/

Распоред за четвртак 24.11. на Светском првенству у Катару

Србија – Бразил, коначно! Свануо је четвртак, 24.11, када ће наша репрезентација заиграти на Светском првенству у Катару први меч – и то против славних Јужноамериканаца. Тај меч почеће у 20 часова, а до њега на програму су три утакмице – почев од јутарњег термина, када креће такмичење у нашој групи. Заиста се очекује страшан фудбал.

11:00 Швајцарска – Камерун

Ривали Србије у Катару одиграће важан меч, који ће одредити бар део трке за пласман у нокаут фазу. Швајцарци су дошли на Мундијал предвођени капитеном, везистом Гранитом Џаком који игра сезону живота. Њихов основни циљ на овом Светском првенству је да бар понове успехе са последња два Мундијала, када су учествовали у осмини финала. У Бразилу их је елиминисала Аргентина, а у Русији 2018. Шведска.

У Швајцарском тиму нема проблема са повредама, селектор Мурат Јакин има све играче на располагању, док је на другој страни селектор Камеруна Ригобер Сонг пред меч имао проблем са повредом дефанзивног везисте Наполија Андре-Франк Замбо Ангисе. Ипак, ово је меч који нико неће ни да пропусти ни да изгуби. Швајцарци имају за собом сјајне квалификације, које су прошли без пораза и то на првом месту табеле испред актуелног првака Европе, Италије, а у Катар су стигли и са нама добро познатим провокатором Ђерданом Шаћиријем, који је заједно са Џаком у Русији, у мечу против Србије славио гол формирајући рукама „орла“, који је за многе симбол такозване „Велике Албаније“. Њихов тим имаће наспрам себе озбиљан тим, са Андреом Онаном из Интера међу стативама и са познатим нападачким тандемом Ерик Чупо-Мотинг из Бајерна – Венсан Абубакар из Ал-Насра.

14:00 Уругвај – Јужна Кореја

Други меч програма одиграће још једна репрезентација којој предвиђају далеке домете – Уругвај. Славни јужноамерички тим дошао је у Јужну Америку превођен легенама – капитеном Дијегом Годином (36), „деветком“ Луисом Суарезом (35), његовим партнером у нападу Единсоном Каванијем (35), ту су и голман Фернандо Муслера (36), дефанзивац Себастијан Коатес (32), ту је и некадашњи играч Барсе и Јувентуса Мартин Касерес (35), али ту су и млади лавови – звезда Реал Мадрида Федерико Валверде (24), најбољи шпиц Ливерпула Дарвин Нуњез (23), ту је и штопер Барселоне Роналд Араухо (23)… На папиру заиста паклен тим!

Наспрам себе, Уругвајци ће имати састав који преводи капитен Сон Јунг-Мин (30) и на чијој клупи седи бивши селектор Португала Пауло Бенто. Ова два тима сретала су се у осмини финала у Јужној Африци. Кореја се квалификовала на чак десети Мундијал у низу, али на последња два није успела да прође групу. Да ли ће то успети у великој мери ће зависити од данашњег дуела, у којем ће посебна пажња бити усмерена ка томе да ли ће и како Сон моћи да игра. Он је прошле недеље носио маску на лицу због повреде ока и сигурно не дочекује почетак Светског првенства у идеалном стању.

17:00 Португал – Гана

„Загревање“ за меч Србије и Бразила биће дуел на стадиону „974“. На једној страни биће Кристијано Роналдо, „свеже разведен“ од Манчестер јунајтеда, на другој ће бити тим који се у фебруару растао са српским тренером Милованом Рајевцем и довео на клупу легендарног играча Бундес лиге, Отоа Ада (47). Главна звеза Африканаца је Андре Ају, капитен и играч са чак 107 утакмица за репрезентацију. Син легендарног Абедија Пелеа дошао је на овај турнир са својим млађим братом Џорданом Ајуом и занимљиво је да је Андре у Катару домаћиН, јер игра за Ал-Сад. Уз њих двојицу, у Гани ће свакако велику пажњу привући млади офанзивни везиста Ајакса Мохамед Кудус, а остаје да се види да ли ће нападач Црвене звезде Осман Букари добити неке минуте у Катару.

Када је у питању Португал, добро је познато како је донедавни шампион Европе снажан у свим линијама. Рафаел Леао, најбољи играч Серије А и ас Милана, ту је да напада по левој страни, Бернардо Силва из Манчестер ситија је ту да тражи просторе и прави шансе на половини противника, као и Бруно Фернандес из Манчестер јунајтеда…. У одбрани је штопер Рубен Дијас из Манчестер ситија, лево од њега је такође играч „грађана“, бек Жоао Кансело, а на истом месту игра и леви бек ПСЖ-а Нуно Мендеш. Из Париза стиже и централни везиста Витиња, конкуренцију му јача Матеус Нуњес из Вулверхемптона, а испред њих је селектору Фернанду Сантошу на располагању и Жоао Феликс, у последње време скрајнута звезда Атлетико Мадрида. Да ли је било довољно набрања да ослика какву моћ има Португал крај Роналда? Нека овај турнир покаже да ли ће моћи да ту снагу пребаце и на терен и помогну Кристијану да освоји једини велики трофеј који му недостаје.

20:00 Србија – Бразил

Дан ће „затворити“ утакмица коју ишчекујемо скоро годину дана. Репрезентација Србије заиграће на Светском првенству под Пиксијем у дуелу против петоструког шампиона света и последње неевропске екипе која је освојила Мундијал, пре 20 година.

Прочитајте последње поруке Драгана Стојковића Пиксија пред меч, погледајте како се „ровити“ крилни нападач Србије спремао за меч на последњем тренингу и послушајте како дирљиву поруку је Пикси добио од унуке уочи утакмице. Такође, прочитајте комплетан састав Бразила и прогнозу ко би могао да игра против Србије. Уз то, погледајте и шта је изнервирало нападача „Селесаа“ на конференцији пред Србију.

Дуел Србије и Бразила судиће арбитар чијим је именовањем ФИФА направила преседан, а ако је судити по снимцима са тренинга Бразила – неће штедети „орлове“, као што не штеде ни једни друге. Ипак, та жестина ће сигурно бити обострана и надамо се да ће је видети и добро запамтити цео свет. Дан који смо толико ишчекивали је ту, уживајмо у њему као што уживамо и уз репрезентацију Србије од када је Пикси селектор.

Орлови, СРЕЋНО!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here