Доминација Драгосављевића и Новаковићеве, селектор Родић задовољан

Двадесет пет клубова учестовало је на Купу Србије који већ по неписаној традицији представља прву националну изборну контролу за све селекције.


Ово такмичење посебно је од велике важности за за сениорски састав који је прошао први филтер квалификација за Европске игре односно Европско првенство чији је домаћин Краков, у јуну ове године (21-26. јун).

По две најбоље посаде, са Купа Србије, када су у питању сенори одлазе на први Светски куп у Сегедин (11-14.мај) где пада коначна одлука (боља посада на СК) о томе ко ће представљати репрезентацију на ЕИ и ЕП у Пољској.

На регатном центру Београдске Аде Циганлије укупно је веслало 214 спортиста подељених у четири узрасне категорије (пионири, кадети, јуниори и сениори). Остварени реузултати су мање више очекивани. Било је и изненадјења, али такмичење су својим наступима и резултатским остварењима обележили Марко Драгосављевић и Милица Новаковић.

Посада у саставу мушког чеверца (к-4 500м) Џобмета, Новаковић, Врдољак, Торубаров надмашила је коминацију Холперт, Драгосављевић, Суботић, Лагунџић. Осим трке четвераца први дан Купа Србије обележило је и женско финале у једноседу на 500м. Милица Новаковић је потврдила доминацију у тој дисциплини и то након једногодишење паузе (породјај), убедљиво победивши највећу ривалку Марију Достанић.
Други такмичарски дан обележила су финална надметања у двоседима у обе конкуренције и једноседу на 500м у мушкој категорији. Код дама комбинација Новаковић,Станојев била је боља од двоседа Достанић, Бедеч.

У мушкој конкуренцији најбољи је био двосед Холперт, Драгосављевић који је иза себе оставио новосадску комбинацију Џобмета, Торубаров, док су трећепласирани били Векић, Зделар. У једноседу на 500м изненадјење је приредио Марко Драгосављевић који је први прошао кроз циљ оставивши иза себе Бранка Лагунџића и Бојана Зделара. Код дама у једноседу на 200м најбоља је била Милица Новаковић, сребо је освојила Марија Достанић а бронзу Анастазија Бајук.

Бојан Зделар оправдао је улогу фаворита победивши у олимпијској дисциплни к-1 1000м. Другопласирани је био Ервин Холперт а трећи кроз циљ прошао Михаило Суботић.
Последњег такмичарског дана на 200м у мушкој конкуренцији код сениора најбољи је био Марко Драгосављевић који је победио у једноседу испред Марка Новаковића и Милоша Стојкова.

У паракајаку у дисциплини кл2 једини представник био је Вук Радовановић (кл2) док је Страхиње Буквића тријумфовао испед и Мирослава Ђорђевића (кл3).
Марија Достанић и Бојан Зделар били су набољил у микс комбинацији на 500м. Срмскомитровачка комбинација прва је прошла кроз циљ испред бачкопаланачког двоседа Драгосављевић, Станојев и новосадског микса Џомбета, Новаковић.
У релативној новој дисциплини СУП (веслање у стојећем положају на дасци) најбољи у мушкој категорији био је Урош Павловић а код дама Кристина Скалушевић.

-„Био сам песимиста пред почетак Купа. На самом тамичењу сам видео да има ствари које се враћају на своје. Марко Драгосављевић је у одличној форми. Драго ми је за велики повратак Милице Новаковић и њену доминацију. Можемо са мало већим оптимизом да кренемо ка Светском купу у Сегедину“-на глас размишља селектор Мирослав Родић и додаје- „Код јуниора смо видели доминацију два млада такмичара Вељка Вјештице и Страхиње Драгосављевића. Код јуниорки одлична је била Каталин Гере. Када су у питану кадети Огњен Крамер и Славица Нашагаћин су оставили сјајан утисак. Лепо је видети нову децу и напредак. Фали нам већа масовност код дисицплине кану и генерално у женском кајаку“-контатовао је Родић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here