Najperspektivnijim mladim sportistima dodeljene pokrajinske stipendije

Među perspektivnim i talentovanim sportistima, našla se i Bačkopalančanka Dunja Stanojev iz KKK Tarkett.

472
Izvor: sio.vojvodina.gov.rs

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Dane Basta uručio je juče (24.05.) ugovore o stipendiranju 59 perspektivnih i talentovanih sportista iz Vojvodine, uzrasta od 14 do 20 godina.


Za tu namenu je ove godine iz pokrajinskog budžeta opredeljeno ukupno 10 miliona dinara. Stipendisti su sportisti iz 30 sportskih grana, a predložili su ih pokrajinski granski savezi.

Među perspektivnim i talentovanim sportistima, našla se i Bačkopalančanka Dunja Stanojev iz KKK Tarkett.

Sekretar Basta je, uz čestitke najtalentovanijim mladim sportistima na rezultatima koje su postigli, posebno istakao njihovu upornost da istraju u okolnostima koje nisu bile lake, a koje je nametnula epidemiološka situacija.

„Dragi sportisti, vi činite okosnicu našeg vrhunskog sporta u budućnosti i na vama je da nastavite vredno da trenirate, da ne gubite motivaciju i elan. Oduvek smo bili ponosni na činjenicu da smo zemlja vrhunskih sportista i zato je naša zajednička obaveza da tu tradiciju sledimo“, naveo je Basta.

On je naglasio da će Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nastaviti da ulaže u sport i mlade nade, i da pronalazi načine i mehanizme da podstiče njihov trud i talenat i to ne samo kada postignu uspeh nego i na njihovom putu ka uspehu.

„Cilj nam je da kontinuirano pratimo rad i rezultate mladih sportista i da ulažemo u njihovu budućnost i u budućnost našeg vrhunskog sporta“, poručio je resorni sekretar.

Basta je ovom prilikom ukazao i na izuzetan značaj i doprinos trenera, kada je reč o rezultatima ovih mladih i perspektivnih članova našeg društva, jer su, kako je naglasio, nesebično delili svoje veštine i znanje, kao i roditelja, koji su bili najveći oslonac i podrška u njihovim postignućima.


Pročitaj: Odluka MUP-a da se svi pripadnici policije vakcinišu protiv virusa kovid 19

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here