Dva od dva. I u gostima pobeda Hercegovca protiv favorizovane ekipe iz Arilja

Iako to rezultat ne govori, bila je ovo "rovovski" izvojevana pobeda

556

ARILJE: Košarkaši Hercegovca su i u 2. kolu Druge lige Srbije zabeležili pobedu na megdanu kod domaće ekipe KK „Klik“. Koliko je ova pobeda važna govori i podatak da je u prošloj sezoni ekipa Klika bila nadomak ulaska u KLS (Prva liga Srbije) kada samo zahvaljujući lošijoj koš razlici plasman u viši rang je ostvarila ekipa Slodesa.

No, vratimo se megdanu u Arilju. Hercegovac je ušao bojažljivo u meč, a domaća ekipa Klika je nošena navijanjem domaće publike nametnula svoj tempo igre i prvu četvrtinu završila u svoju korist (28:21). Hercegovac je u drugom delu igre došao do daha. Ekipa trenera Kisića, predvođena odličnim Stojačićem, Iveljom i kapitenom Radovanovićem je uspela da domaćinu pokaže zube. Ovaj deo igre Hercegovac je okrenuo u svoju korist (16:24) i sa minimalnom prednošću gostiju (44:45) se otišlo na pauzu.

Nakon pauze domaći Klik ulazi čvršće u duele i dobija treći deo igre (20:17). Odličnim vođenjem sa klupe trenera Kisića, ekipa Hercegovca pokazuje da je snažna kada je najpotrebnije i dominacijom u poslednjoj četvrtini (15:29) dolazi do druge ovosezonske pobede i konačnih

KK Klik – KK Hercegovac 79:91

Najefikasniji u redovima Hercegovca je bio Strahinja Stojačić sa 29 poena, dok je kod domaćina Ristanović ubacio 21 poen.

KK Klik: Ristanović 21, Katinić 6, Grojić 11, Arsović 20, Marjanović 3, Jevgenijević, Nedeljković 18, R. Arsović, Knežević, Maričić, Obradović, Krstić. Trener: M. Marjanović.

KK Hercegovac: Šrajer 3, S. Stojačić 29, Radovanović 20, Đumić 8, Ivelja 24, Desnica 2, Kanjevac, Stojanović, Teofanović, Miljanić 5, Šinik. Trener: R. Kisić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here