Шта се заправо десило у Мадриду? (ВИДЕО)

Пресуда је сада на органима Евролиге који би у наредних неколико сати требало да донесу коначну одлуку о казнама

Фото: Printscreen/Sport klub/You tube

Општа туча кошаркаша Реал Мадрида и Партизана у другој утакмици плеј-офа Евролиге имаће озбиљне последице по играче оба тима, а у свему је важно схватити шта се заправо све десило.


Јасно је, сукоб је иницирао Серхио Љуљ, ветеран Реала који је неспортски и грубо фаулирао Кевина Пантера, капитена Партизана, на стотину секунди до краја меча, у моменту када Партизан води са 15 поена предности.

Може се рећи, иницијална каписла за Љуља, који се током одмора на клупи „допинговао“ популарним енергетским пићем, била је тројка коју је Пантер неколико минута раније погодио преко њега, чиме је ставио тачку на утакмицу.

Сујета шпанског кошаркаша је била толика да није могао да пређе преко понижења и напао је Пантера. Није капитен Партизана реаговао смирено, треба то признати, унео се Љуљу у лице и показао песницу, али без жеље да удари.

У том моменту је на сцену ступио Жерсон Јабуселе, гурајући Пантера, у његову одбрану је стао Данте Егзум, покушавајући да раздвоји стране, а затим улеће Габријел Дек покушавајући да песницом удари Егзума.

За Деком на Егзума су кренули Јабуселе и Џанан Муса, гурајући га док Пантер покушава да обузда Дека хватајући га око врата, што је био знак за Мусу и Марија Хезоњу да крену ка Пантеру који је избегао све ударце.

У истом времену, Јабуселе прилази Егзуму са леђа, хвата га за врат и обара на паркет, скачући преко њега, док Ледеј и Нанели покушавају све да раздвоје.

Иако се Муса у једном моменту саплео, он је наставио ка Пантеру који га је најмање двапут ударио, бранећи се од налета, а то је прекинуо Лесор, дотрчавши и одгурнувши Мусу који се стропоштао на паркет симулирајући јачи ударац.

Цела клупа Партизана је у моменту када је Егзум остао да лежи на паркету улетела да га извуче из гужве, то је први учинио помоћни тренер Богдан Караичић, а затим је према Хезоњи кренуо Смаилагић, на шта је хрватски кошаркаш реаговао подизањем руку.

За то време, Јабуселе наставља да дивља и уместо припадника обезбеђења њега су смиривале две женске особе, после чега је изведен са терена, док је његова жртва, Данте Егзум, остао повређене ноге.

Епилог је такав да су играчи Реала све време нападали, ударали и обарали, док су се кошаркаши Партизана бранили и самим тим задавали ударце, како би спречили даље последице разјарених противника.

Пресуда је сада на органима Евролиге који би у наредних неколико сати требало да донесу коначну одлуку о казнама.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here