Александар Бошков првак Србије, Јован Урошевић вицешампион

Честитамо Александру и Јовану!

На Првенству Србије за кадете, јуниоре и Трофеју Србије за млађе сениоре које је одржано у Прељинама надомак Чачка такмичари “Карате Академије Бушидо” освојили су две медаље. Александар Бошков је нови јуниорски првак државе, а Јован Урошевић кадетски вицешампион.

Александар Бошков је на овом такмичењу потврдио да се налази у врхунској форми и заслужено је освојио прво место. У веома јакој конкуренцији 18 најбољих такмичара Србије Александaр је радио четири кате и све четири је добио. Наступи на татамију су нам донели веома занимљиве мечеве од који су неки били уједначени па је на судијама било да донесу коначну одлуку. У таквој ситуацији Александар није дозволио изненађење и убедљивим наступима показао да је без дилеме најбољи јуниор Србије. Искуство које стичена светским сениорским и јуниорским такмичењима донело му је потребну предност у одлучујућим мечевима. Њега до краја године очекују још три међународна такмичења, Балканско шампионат за јуниоре у Љубљани,  Series A Светски куп за сениоре у Матосинхосу (Португал) и Youth League светски куп за младе у Венецији. Верујемо да ће нас обрадовати добрим резултатима.

Јован Урошевић је направио заиста вредан резултат. Иако је 2010. годиште успео је у конкуренцији 2008. и 2009. годишта да се домогне постоља и сребрне медаље. Он је у конкуренцији 21 најбољег кадета Србије имао укупно четири наступа. Само у првом колу није био убедљив, али га је изгледа баш то подстакло да у осталим наступима буде сјајан. Одличан је био и у финалу, али је противник Сергеј Курчубић из КК “Ужице” у овом тренутку био бољи. За њега ово сребро сија златним сјајем. Јована у децембру чека и први излазак на светску сцену. Наступиће на Youth League Светском купу за младе у Венецији и искусити борбу са најбољим каташима света U 14 конкуренцији.

На овом првенству наступ је имао и ката тим у саставу Софија Рађеновић, Уна Благојевић и Нађа Валашек. Оне су биле најмлађи тим на овом првенству и као кадеткиње су радиле у конкуренцији кадеткиње/јуниорке. За наступ је била пријављена и наша јуниорка Дуња Ступар, али због болести није наступила.

Са екипом је био и тренер и селектор репрезентације Србије Иван Куневски.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here