„Бачка Паланка“ није сачувала суперлигашки статус  

Завршена такмичења у свим стонотениским лигама Србије

Од наредне сезоне, бачкопаланачка општина неће имати суперлигаша. Једини доскорашњи члан елитног ранга наше земље, мушка екипа – СТК „Бачка Паланка“ није успела у мечевима play outa, да се одржи у најквалитетнијој лиги нашње земље. У мечевима са екипама „Медијане“ из Ниша и „ТСЦ“ –а из Бачке Тополе, Бачкопаланчани су у четити меча забележили две победе, што је испоставило се, било недовољно за очување статуса суперлигаша. Савић и његове колеге из екипе, успели су у оба сусрета да савладају нишку „Медијану“. Оба пута идентичним резултатом 4:2. Међутим, у мечу одлуке, Бачкопаланчани су поражени оба пута од „ТСЦ“ – а из Бачке Тополе, У првом мечу у Бачкој Палaнци, Бачкотополчани су славили са 4:3, а у реваншу, као гости, остварилили су победу максималним резултатом 4:0.  Бачкопаланчани су на крају заузели једанаесту позицију на табели, па ће се од наредне сезоне такмичити у прволигашкој конкуренцији. За екипу „Бачке Паланке“ у протеклој сезони су играли, Стошић, Савић и Јовичић.


У прволигашком такмичењу у минулој сезони, стонотенисерке „Тикваре“, одиграле су два сусрета у оквиру play offa, са екипом „Вршца“. Вршчанке су биле успешније у оба сусрета. У првом, тријумфовале су као гошће у Бачкој Паланци резултатом 4:2, а у другом, који је одигран у граду под вршачким брегом, забележиле су победу максималним резултатом 4:0. На крају првенства, „Тиквара“ је заузела осмо место на табели. За eкипу „Тикваре“ играле су, Тирагић, Капелан, Тошић, Гајић и Антић.

ST Tikvara – arhiva kluba

Мушка екипа „Челарево“, одигрла је два сусрета у оквиру play offa у Првој лиги Србије. Ривал саставу из Челарева, била је екипа новосадске „Војводине“. Новосађани су били успешнији у оба сусрета. У првом у Челареву, славили су резултатом 4:0, а у другом у Новом Саду са 4:3. Челаревљани су на крају сезоне остварили пласман на седмо место. За екипу из Челарева у минулој сезони играли су Балабан, Грбић и Фабри.


На завршетку такмичења у Другој мушкој лиги „Север“, екипа „Тикваре“ пласирала се на треће место. У две последње првенствене рунде,  друголигаш из Бачке Паланке, остварио је две победе. Једну против „Еђшега“ из Новог Сада, као гост са 4:1, а другу против „Банатула“ из Локве са 4:0, као домаћин. За „Тиквару“ су у протеклој сезони играли Дембицки, Рајић, Елез и Капелан.


Стонотенисерке „Челарева“ су на крају сезоне у Другој лиги „Север“,  заузеле седмо место. У два последња меча Челаревљанке су доживеле два пораза. Поражене су у Челареву од „Кањиже“ са 3:4, и од „Доже“ из Скореновца, у Скореновцу са 0:4. „Челарево“ је у протеклој сезони играло у саставу Балаж, Фабри, Ступар, Шулц.


Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here