Ђоковић је у финалу Аделејда

Јачи и од повреде и од Медведева!

243
Фото: РТС

Српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да ће бити спреман за финале АТП турнира у Аделејду и додао да ће покушати да освоји први турнир ове сезоне.


Ђоковић је данас у полуфиналу турнира у Аделејду савладао Руса Данила Медведева 6:3, 6:4, а у финалу ће сутра играти против Американца Себастијана Корде. Американац је стигао до финала пошто му је Јапанац Јошихито Нишиока због повреде предао меч при резултату 7:6 (7:5), 1:0.

Српски тенисер је у финишу првог сета имао проблема са повредом задње ложе.

„Срећом није ништа озбиљно. Да јесте не бих могао да наставим меч. Узео сам медицински тајм-аут и лекове. Успео сам да задржим моментум и нисам дозволио Медведеву да ми одузме сервис. Како је време пролазило моја задња ложа је била све загрејанија и онда је све било у реду“, рекао је Ђоковић после меча.

Водитељ програма је честитао Божић српском тенисеру, а онда се Ђоковић обратио навијачима на трибинама.

„Срећан Божић свима који данас славе. Хвала вам што сте овде дошли да заједно прославимо. Направили сте сјајну атмосферу вечерас“, рекао је Ђоковић, који је доживео овације на трибинама.

Он је потом одговорио на питање да ли се забринуо да би могао да пропусти Аустралијан опен због повреде.

„Не могу да кажем да ми Мелбурн није прошао кроз главу. Али на терену не можете да калкулишете. За мене је сваки меч веома важан, све ћу дати за победу, није важно који је турнир у питању“, истакао је српски тенисер.

Ђоковић је у осмом гему другог сета спасао две брејк лопте.

„Са Данилом никад није лако, морате да миксујете игру, сервисе, позиције, да га натерате да се не осећа комотно. Игра мачке и миша, он је један од најбољих сервера које имамо на свету. Направио је две брејк лопте, понекад морате да ризикујете, некад се исплати, а некада не. Све је ствар тренутка. Нема правила, увек играте онако како се осећате на терену“, закључио је Ђоковић.

Меч је трајао један сат и 24 минута. Ово је био 13. међусобни дуел двојице тенисера, а девети тријумф Ђоковића.

Ђоковић је добро отворио меч и освојио гем на свој сервис, а Медведев је узвратио истом мером.

Српски тенисер је потом на свој сервис повео 2:1, а онда је направио брејк и стигао до 3:1. Ђоковић је потврдио брејк и повео 4:1. Српски тенисер је у седмом гему спасао брејк лопту, а онда је у паузи између гемова при вођству од 5:2 затражио медицински тајм-аут. Он је морао да оде у свлачионицу због повреде задње ложе, али се после неколико минута вратио на терен. Ђоковић је први сет добио резултатом 6:3.

Руски тенисер је освојио први гем у другом сету на свој сервис. Потом се играло гем за гем до резултата 3:3. Ђоковић је потом одузео гем на сервис противника и повео 4:3. Велика борба је затим виђена у осмом гему. Руски тенисер је имао две брејк лопте, али је Ђоковић успео да освоји гем. Србин је потом задржао предност од два гема и заслужено је стигао до победе.

Српски тенисер ће после Аделејда играти на Аустралијан опену, који ће бити одржан од 16. до 29. јануара.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here