Ђоковић: Живим сан из детињства

Најбољи тенисер света је навео да је несвакидашњи осећај када си свестан да можеш исписивати историју.

114
Фото: EPA-EFE/Mark Lyons

Новак Ђоковић је након тријумфа на Ју-Ес опену истакао да је осећај нестваран након освајања 24. гренд слем титуле, као и то да живи сан из детињства.


Новак Ђоковић освојио је 24. гренд слем трофеј у 10. а јубиларном финалу Ју-Ес опена освојио четврту титулу шампиона на четвртом гренд слему у сезони.

„Све ово ми пуно значи, живим сан из детињства и такмичим се у спорту који је дао све мојој породици“, рекао је најбољи тенисер света Новак Ђоковић.

Ђоковић се током изјаве након победе у финалу над Данилом Медведевом осврнуо и на одрастање.

„Дошли смо из тешке ситуације деведесетих, ратови… Моји родитељи су ме подржали. Ово је скуп спорт, није свима доступан. Нико се у мојој породици није бавио тенисом, тако да мало чудан избор. Велику подршку сам имао. Ово је ваш трофеј колико и мој. Волим вас“, Ђоковић је упутио речи својој породици.

Најбољи тенисер света је навео да је несвакидашњи осећај када си свестан да можеш исписивати историју.

„Имао сам дечачки сан да будем шампион и освојим Вимблдон. Када сам то остварио, појавили су се нови циљеви. Нисам веровао да ћу бити са вама и причати о 24. гренд слем титули. Последњих пар година сам схватио да имам шансу да јурим историју“, навео је Ђоковић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here