Укида се захтев за вакцинацију странаца, Новак Ђоковић може на УС опен

Бела кућа саопштила

Фото: Printscreen/instagram/djokernole

САД ће 11. маја окончати све захтеве за вакцинацију против ковида када је реч о уласку у ту земљу, укључујући и путнике из иностранства, јер се тог дана у САД завршава ванредно стање.


То је саопштила Бела кућа.

Представнички дом Конгреса САД гласао је у фебруару да се укину захтеви да већина страних путника који долазе авионом морају да буду вакцинисани против ковида, што је једна од ретких антиковид мера која је у Америци и даље на снази, наводи Ројтерс.

Администрација председника Џозефа Бајдена је прошлог јуна укинула обавезан негативан ковид тест за путнике из авионског саобраћаја, али је остала на снази препорука америчких Центара за контролу и превенцију болести о обавезној вакцинацији за улазак у САД.

Британска новинска агенција наводи да је због ових правила најбољи тенисер света Новак Ђоковић прескочио неке турнире у САД јер није вакцинисан против ковида, али да ће од 12. маја моћи слободно да улази у ту земљу и да игра на мастерсима и УС опену.

Министарство за унутрашњу безбедност САД је такође саопштило да од 12. маја путници који улазе у САД преко лука неће морати да буду вакцинисани.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here