UO I TK ŠSV: Ligaška takmičenja od 30. avgusta

175

Na sastanku Upravnog odbora i Takmičarske komisije Šahovskog saveza Vojvodine, održanog u Novom Sadu, doneta je odluka da ligaška takmičenja Vojvodine – rang tri i četiri – Bačka, Banatska, Sremska, Južnobačka, Severnobačka, Južnobanatska, Severnobanatska i Zonska liga Srem počinju 30. avgusta ove godine.

 

Za Međuopštinske lige Mol Vrbas – Bačka Palanka i Mol Srem početak je takođe predviđen za 30. avgust, ako se bude prijavio dovoljan broj klubova, a tačan datum početka će se odrediti posle registracije klubova. Novosadska liga počinje 19. juna, a igra se petkom i subotom.

Za sve lige je predviđeno devet kola po Bergerovom sistemu, a za lige sa brojem klubova većim od 10 predviđen je Švajcarski sistem. Zbog izuzetne situacije sa virusom Kovid-19 i kašnjenja uobičajenog početka takmi­enja, moguće je za pojedine lige ustanoviti i igranje sedam ili osam kola, kako bi se uklopile u kalendar i druga pojedinačna i ekipna takmičenja.

Svi klubovi treba odmah da dostave Šahovskom savezu Vojvodine takmičarske knji­žice na overu, čak i ako nisu još uplatili redovnu registraciju za 2020. godinu. Klubovi koji nisu uplatili za registraciju, kotizaciju i rejting taksu mogu početi takmičenje u ligi i takmičiti se prva tri kola, uz uslov da uplate 5.000 dinara na ime upisnine za igranje, a koja će prilikom ostatka uplate biti obračunata i priznata kao avans.

Za rejtingovanje svoje lige svaki klub plaća po 2.500 dinara. Šahovski savez Vojvodine će objaviti smernice i preporuke za održavanje takmičenja tokom epidemije Kovid-19 virusa i iste će objaviti na svom sajtu pre početka takmičenja.


Možda će vas zanimati:

Svi fudbaleri dobili šansu da zaigraju

Fudbalski čarobnjak

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here