Успешни на „Лазаревом мегдану“

Клуб за спортско обарање руку "Витез" Челарево - Нови Сад

Извор: Клуб "Витез"

На спектаклу Лазарев Мегдан – Armfight 2023 који се одржао у недељу (26.11.) у Трстенику, клуб „Витез“ (Челарево, Нови Сад) је остварио запажене резултате.


Слободан Новаковић остварио је победу за Србију у дуелу против мађарског шампиона Мате Козак у супер мечу у 5 рунди резултатом 3:2, а Срђан Ћалушић бронзану медаљу у категорији сениори -70 килограма на турнирском делу који се одржао непосредно пре почетка главних мечева између најбољих такмичара Србије и Мађарске.

На осмом по реду Међународном такмичењу „Лазарев Мегдан“ Србија је ове године остварила победу над репрезентацијом Мађарске укупним резултатом 7:5. Укупно је било 12 парова од којих су 2 дуела учествовале и жене које су нажалост изгубиле од мађараских репрезентативки, једне вишеструке европске и светске шампионке и једне јуниорске светске шампионке, док је 7 наших бораца остварило победу над мађарским.

Парови су били подељени од најлакше (-70) кг до најтеже категорије (110+ кг)
Цела организација је била на изузетно високом нивоу.  Наша репрезентација се овом победом рангирала на такмичење које се одржава у Истанбулу и које је најелитније такмичење на свету када су у питању супер мечеви најбољих репрезентација света.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here