Zlato za fantastičnu Milicu Mandić na Olimpijskim igrama

Milica Mandić je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju

369
Izvor: MN PRESS

TOKIO: Tekvondistkinja, Milica Mandić, danas (27.07.) u 14: 30 časova, imala je finalni meč, a protivnica je bila Korejka Dabin Kor Li, svetska šampionka iz Mančestara 2019, koju je Milica savladala.


Milica Mandić je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju! Srpska tekvondistkinja je u finalu u kategoriji iznad 67 kilograma porazila predstavnicu Južne Koreje Dabin Li sa 10:6.

Mandićeva je Srbiji donela treću medalju na ovim Igrama, prvo najsjajnije odličje, što je učinila drugi put nakon zlata u Londonu 2012. i tako ispisala istoriju.

Prvu rundu obeležila je apsolutna dominacija srpske takmičarke, Milica je najpre jednom udarila rivalku u oklop, pa i u kacigu i nakon uvnodnog dela finala vodila sa 5:0. Nakon druge runde rezultat je bio 6:3 i sve je bilo otvoreno.

Taj deo borbe obeležilo je nekoliko spornih poteza, hvatanja i obaranja, zbog čega su tražena i dva čelendža, po jedan na obe strane – ali nisu prihvaćeni.

U poslednjoj rundi viđena je velika drama, južnokorejska takmičarka je izjednačila na 6:6, a onda je Milica Mandić napala i u stilu velikog šampiona došla do zlata.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here