РК Херцеговац из Гајдобре постао суперлигаш (ВИДЕО)

У Гајдобри ће се наредне сезоне гледати рукомет Супер Б лиге

2093
Фото: Фејсбук

ГАЈДОБРА – У спортској хали у Гајдобри, у суботу (21.05.), одиграна је утакмица последњег кола Прве лиге, група „Војводина“, у којој је екипа Херцеговца угостила бачкопаланачке Лавове БП.


Ово је била одлучујућа утакмица за екипу Херцеговца. Деоба првог места са екипом Потисје Плетекс из Аде била је веома мучна за Гајдобране, поготово после пораза који су претрпели од екипе Славије из Новог Сада. Било је скоро немогуће да екипа Јабуке победи Потисје Плетекс, па је Херцеговац негде губио наду да ће постати суперлигаш. Међутим, Јабука и Потисје Плетекс су утакмицу завршили нерешеним резултатом, што је дало шансу Гајдобрани да остваре сан. Утакмицу са Лавовима БП из Бачке Паланке играли су свим срцем и од почетка имали предност у резултату, те их на крају победили са 33:27.

– Огроман успех је остварен. Четири године постојања клуба, три пута прваци лиге и изборен пласман у виши ранг. Много узбуђења, до последњег кола се није знао првак, губили смо неке утакмице необјашњиво, али нам се све вратило на најбољи могући начин и синоћ смо то искористили. Бачкопаланачка општина заслужује суперлигаша. То се могло и видети на нашим утакмицама са Лавовима. Пред нама су већ нови велики изазови. Нема времена за одмор, озбиљан ниво такмичења нас очекује и спремно ћемо га дочекати. Посебно нам је драга титула, јер нас је ове године напустио наш легендарни Спасоје Јањић и он би био пресрећан сада, зато њему највише посећујемо ову победу – за портал БАП ВЕСТИ, рекао је Јаков Рачић, председник РК Херцеговац из Гајдобре.

У Гајдобри ће се наредне сезоне гледати рукомет Супер Б лиге. Честитамо РК Херцеговац на великом успеху! Лавови БП су сезону завршили на трећем месту.

Погледајте табелу на крају сезоне:

Погледајте утакмицу РК Херцеговац – РК Лавови БП:

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here