Spartak – Bačka 2:1 (2:0) VIDEO

772
U vojvođanskom dеrbiju i meču bez takmičarskog značaja u plej-autu Spartak je pobedio Bačku rezultatom 2:1.

Pred početak utakmice na Gradskom stadionu u Subotici između Spartak Ždrepčeve krvi i Bačke minutom ćutanja odata je pošta preminulom Todoru Veselinoviću, bivšem igraču i treneru.

Nizale su se prilike na obe strane, ali su Ostojić i Jevrić odolevali svakom pokušaju. Ipak u 30. minutu Ivanović je naterao Jevrića da kapitulira. Nesmotrenost odbrane Bačke, Subotičani su vešto iskoristili. Krmar je uposlio Abaza na desnoj strani, loptu nakon njegovog šuta Jevrić je uspeo samo na kratko da odbije, ali se Ivanović našao na pravom mestu prihvatio je i poslao u mrežu Bačke – 1:0.

 

U završnici prvog poluvremena Spartak je udvostručio prednost, a Đorđe Ivanović je ponovo bio realizator. Stojković je sa ivice šesnaesterca odlično uposlio Ivanovića, a on loptu glavom plasirao u gol Bačke – 2:0.

Nastavak meča nije doneo veće promene. U 67. minutu Bačka je mogla da smanji prednost „Golubova”, Dokić je bio dobro postavljen i olako prihvatio loptu nakon šuta. Na suprotnoj strani pokušao je Glavčić iz daljine, Jevrić je uz krajnji napor odbranio i poslao loptu u korner. Razigrali su se gosti u finišu, a jednu od najboljih prilika Bačke propustio je Bizmark u 79. minutu, tačnije Dokić je izvanredno intervenisao i sačuvao mrežu Spartaka. Priliku da stane ispred gola Bačke dobio je mladi Kristijan Župić, koji je takođe dobrim odbranama parirao Spartakovom čuvaru mreže Ivanu Dokiću. Ipak, u poslednjem minutu igre, Bačka je uspela da smanji prednost pogotkom Radovana Ivkovića – 2:1.

Spartak ŽK –OFK Bačka 2:1 (2:0)
Ivanović 30′, 45′ – Ivković 89′

Spartak ŽK: Ostojić (56′ Dokić), Stojković, Ćalasan, Radovanović, Krefl (22′ Bašanović), Pantić, Glavčić, Krmar (55′ Medić), Ivanović, Abaz, Mudrinski 7,5

Bačka: Jevrić (80′ Župić), Mijić, Miljević, Vidović, Bajić, Švonja, Makarić, Ivković, Zečević (76′ Simon),
Macanović, (61′ Trivunović), Bizmark

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here