Izgradnja regatne staze u Bačkoj Palanci počinje 2020.

4774
Foto: Most Bačka Palanka/Promo

BAČKA PALANKA: Na prijemu kajakaša održanom danas (25.09.) predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica najavio je početak izgradnje regatne staze za mart 2020. godine.


Branislav Šušnica

„Onog trenutka kada smo dobili zeleno svetlo da regatna staza može da se gradi u Bačkoj Palanci, prionuli smo na posao. Do kraja ove nedelje bi trebali da se izdaju lokacijski uslovi i idejni projekat regatne staze“, rekao je Šušnica na prijemu.

U razgovoru sa ministrom Vanjom Udovičićem pre dve nedelje Opština Bačka Palanka dobila je rok za početak radova – do marta 2020. godine prvi radovi moraju da počnu.

„Posle izdavanja lokacijskih uslova idemo na ishodovanje građevinske dozvole i ono što je možda najteži posao – rešavanje imovinsko pravnih odnosa. Takođe nas očekuje i zajednička sednica dve Vlade, pokrajinske i republičke na kojoj će Regatna staza u Bačkoj Palanci biti jedan od prioritetnih projekata“, kaže Branislav Šušnica.

On je istakao da bi po projektu, radovi trebali da traju od 3 do 5 godina, a čelnici Kajakaškog saveza Srbije imaju želju da 2023. konkurišu za domaćina Svetskog prvenstva u kajaku koje bi se održalo upravo u Bačkoj Palanci.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here