Због досаде на послу тужио фирму, одштета 40.000 евра

Да цео случај буде још необичнији он је тај спор и добио на суду

842
Фото: Pexels

Док је широм света завладао феномен сагоревања, превише ангажовања на пословном плану у Француској је забележен један необичан случај. Наиме, Фредерик Деснар се осећао недовољно запосленим на свом радном месту, па је одлучио да тужи компанију у којој је био запослен. Да цео случај буде још необичнији он је тај спор и добио на суду.


Фредерик Деснар 2014. године вратио се да ради за произвођача парфема Интерпарфумс после седмомесечног боловања. Он је, како је навео његов адвокат, на боловању био због епилептичког напада који је дожевио током вожње што је резултирало несрећом због које је неколико дана био у коми.

Иако је био вредан радник, по повратку с боловања фирма га је, према његовим речима, потпуно занемарила, радио је у просеку пола сата дневно, без притиска када ће доћи и колико ће се тачно задржати. Како преноси Вечерњи, све је трајало четири године.

„Осећао сам се лоше, без енергије и воље, а био ме је и стид што нисам зарадио плату коју сам примао сваког месеца. Имао сам утисак да сам невидљив у фирми”, рекао је Фредерик Деснар на суду.

Виктор Биљбо, Деснаров адвокат, рекао је да постоји веза између посла и погоршања његовог здравља. Адвокати компаније су у обрани тврдили да Деснар никада није рекао ништа о томе да му је досадно.

Деснар је 2020. године поднео тужбу радном суду и тражио 360.000 евра одштете и штете. Иако је компанија тврдила да се Деснар никада није жалио, суд се сложио да је „занемаривање облик узнемиравања”, а пресуду је крајем 2020. године потврдио Париски жалбени суд.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here