Нису баш све намирнице за микроталасну пећ

Опрезно за појединим намирницама

200
Фото: Pixabay

Микроталасна пећ је користан апарат у већини кухиња, јер за неколико минута можете имати загрејану храну на столу. Али нису баш све намирнице за микроталасну пећ, преноси РТС.


У часопису „Journal of the Science of Food and Agriculture“, објављени су резултати истраживања, који указују на чињеницу да микроталасна пећ уништава велики број нутритијената који се налазе у броколију, зеленом поврћу и другим врстама поврћа.

Савет је да се већина разноврсног поврћа ипак кува на пари ради чувања здравих састојака.

У микроталасној пећи дозвољено је подгревање кромпира, али уз велики опрез, јер се он може загрејати само једном. Следеће грејање било би штетно за здравље, може доћи до ботулизма, односно тровања.

Опрезно са месом у микроталасној пећи

Такође, хот договима није место у микроталасној пећи. Према истраживањима која су објављена у часопису Фоод Цонтрол, обрађено месо које се подгрева у микроталасној пећи доводи до оксидације холестерола, а он је лош за болести срца.

Када је реч о залеђеном месу из замрзивача, које многе домаћице стављају у микро-пећ да се одледи, треба истаћи да је то велика грешка. Неки делови залеђеног меса, могу остати и даље залеђени, а тада настају бактерије које су опасне за организам.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here