Uskoro se očekuje okončanje postupka u vezi Karanovića

2505

Vršilac funkcije zaštitnika građana Miloš Janković izjavio je danas da očekuje da će se u najskorijem roku okončati postupanje o utvrđivanju zakonitosti rada Sektora unutrašnje kontrole u slučaju suspendovanog policajca u Bačkoj Palanci i dodao da je taj sektor Ombudsmanu omogućio nesmetani rad i sve uslove za obavljanje nadzora.


„Obavili smo nadzor u prostorijama Sektora unutrašnje kontrole MUP-a, oni su pokazali saradnju onakvu kakvu propisuje zakon. Omogućen nam je pristup u njihove prostorije i uvid u celokupnu raspoloživu dokumentaciju, i ne samo to, već nam je fotokopirana celokupna dokumentacija“, rekao je Janković za Tanjug.

„U najskorijem roku ćemo okončati postupanje, pitanje je dana i obavestićemo javnost o nalazima, ali do sada nismo uočili neko postupanje koje bi nas navelo da intenziviramo ili proširujemo kontrolu rada i nad policijskom stanicom u Bačkoj Palanci“, rekao je on.

On je objasnio da je trenutno u fazi razmatranja svih dokaza iz postojeće dokumentacije i dodao:

„Pokušaćemo da utvrdimo da li je bilo nezakonitosti i nepravilnosti u radu organa ili ćemo možda doći u situaciju da to nećemo da utvrdimo, zavisi od pokazatelja koji postoje i prate predmet“.

Kaže da je pitanje dana kada će čitav postupak biti gotov, a javnost će, dodaje, o svemu biti obaveštena.

Podsetio je da Zaštitnik građana u ovakvim slučajevima utvrđuje da li je Sektor unutrašnje kontrole postupao u skladu sa zakonom i da li je sproveo sve procedure u skladu sa uobičajenom praksom.

Policajac iz Bačke Palanke suspendovan je nakon privođenja sina Zvezdana Jovanovića, na šta je, nakon različitih prikaza u javnosti o tom događaju, ombudsman poveo postupak.

Pročitaj više:

Policajac iz Bačke Palanke je suspendovan nakon privođenja sina Zvezdana Jovanovića

Tužilac iz Bačke Palanke: Tražio sam izuzeće, ali ne zbog pritisaka

Policija ćuti na pretnje suspendovanom policajcu iz Bačke Palanke

Božović traži ostavku Stefanovića zbog suspenzije policajca Dalibora Karanovića iz Bačke Palanke

Evo šta kaže MUP povodom slučaja prijave Karanovića

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here