Lavovi sigurni protiv Kolubare

521

BAČKA PALANKA: U nedelju, 31.03.2019. odigrana je utakmica 17. kola Super B lige Srbije grupa Sever-Centar, u kojoj je ekipa RK Lavovi BP ugostila ekipu RK Kolubare iz Lazarevca.

S obzirom na plasman na tabeli očekivala se teška i neizvesna utakmica. Ipak Lavovi su lakše od očekivanog uspeli da ostvare pobedu i da se donekle iskupe za ubedljiv poraz u prošlom kolu u Vrbasu.

RK Lavovi BP – RK Kolubara 28:22 (15:10)

Sam početak utakmice protekao je u izjednačenoj igri, sve do 12. minuta i rezultata 5:5. Lavovi u naredna 3 minuta prave seriju od 4:0 i na odmor odlaze sa, do tada minimalnom prednošću, od 5 golova u korist Lavova. U drugom poluvremenu Lavovi nastavljaju sa odličnom igrom, prave opet seriju od 4:0, i već u 36. minutu, pri rezultatu 19:10, bilo je jasno da je pitanje pobednika rešeno. U tim trenutcima je odnos snaga na terenu bio takav da je gostima pretila prava rezultatska katastrofa. Trener Sudžum je ostatak utakmice iskoristio da pruži priliku i najmlađima u ekipi, doskorašnjim pionirima, Dutini, Stanojevu, Miljkoviću i Đurici, tako da je utakmica dobila malo ujednačeniji tok, a konačan rezultat je glasio RK Lavovi BP – RK Kolubara 28:22.

U ekipi Lavova je najefikasniji bio Aleksa Đurković, a odličnu igru pružio je i Filip Grubor, koji je proglašen i za igrača utakmice.

Igrač utakmice: Filip Grubor (RK Lavovi BP)

Na ovoj utakmici za Lavove su nastupali: Okuka, Grubor 6, Stanojev 1, Đurković 8, Milošević 3, Đurica, Mrakić, Urošev 3, Mandić, Ćirović, Čupković 3, Radović, Prodanović, Dutina, Vujasinović 3 i Miljković 1. Na klupi su sedeli treneri Permoser Slobodan, Karanović Radovan i Sudžum Dragan.

Nakon ove pobede, Lavovi su i dalje na 3. mestu sa 3 boda zaostatka za vodećim Proleterom i 2 boda iza drugoplasiranog Vrbasa. U narednom kolu Lavove očekuje teško gostovanje u Velikoj Plani. Naime ekipa Morave ove sezone jako loše igra u gostima, ali su zato gotovo nepobedivi na svom terenu, što im je i donelo sasvim solidan plasman u sredinu tabele. Tako da će po svemu sudeći  ovo biti izuzetno teška i neizvesna utakmica.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here