Proglašeno vanredno stanje u Srbiji, od sutra nema škole

3225

Na teritoriji cele Srbije proglašeno vanredno stanje, rekao je predsednik Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti. Do sada registrovano ukupno 48 zaraženih koronavirusom. Ograničena visina cena osnovnih životnih namirnica, zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava. Zabrana javnog okupljanja u zatvorenim prostorijama za skupove na kojima je više od 50 ljudi.


21.23 – Odluka o proglašenju vanrednog stanja objavljena je u Službenom glasniku. Odluku potpisali predsednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i predsednica Skupštine Maja Gojković.

21.13 – Gradski štab za vanredne situacije Beorgada doneo odluku o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji grada, a mere koje su u nadležnosti gradskog štaba podrazumenaju prekid rada svih predškolskih ustanova, smanjenje obim javnog gradskog prevoza i njegovo funkcionisanje po subotnjem režimu vožnje.

21.00 Granice Republike Srbije će od večeras biti zatvorene, rekla je predsednica Vlade Ana Brnabić. Granice ostaju otvorene za državljane Srbije koji se vraćaju iz inostranstva, kao i za diplomate i strane državljane sa boravišnom dozvolom.

20.45 – Kupili smo pet miliona maski od Kine da bismo mogli da premostimo deset dana, koje će stići za neki dan, poslaćemo avion, kaže predsednik i dodaje da je u toku postupak nabavke novih respiratora.

20.39 – Srpski državljani koji dolaze iz stranih zemalja moraće da budu 14 dana u izolaciji, a oni koji dolaze iz žarišta koronavirusa 28 dana. Svako narušavanje pravila značiće tri godine zatvora.

20.35 – Trenutno se dve osobe obolele od Kovida-19 nalaze na respiratorima i oni su u teškom stanju. Ostali su dobro i stabilno, rekao Vučić.

20.34 – Vučić zamolio predsednika Kine Si Đinpinga za pomoć. Od sutra će bolnice u kojima se leče oboleli od Kovida-19 čuvati Vojska. Policija će sprovoditi nadzor nad onima koji su pod izloacijom.

20.26 – Od sutra nema škole, vrtića i fakulteta. Dezinfikovaće se svi prostori, poručio je predsednik. Školski program emitovaće se preko televizijskih kanala – RTS3 i RTS Planeta.

20.22 – Predsednik zamolio lica starija od 65 godina da ne izlaze iz kuće. Rekao je da će se kontrolisati koliko se poštuje ostanak u kućama i da će, ako kršenje bude veće od 0,1 i 0,2 odsto biti doneta i obavezujuća odluka o ostanku u kućama i dvorištima.

[wonderplugin_slider id=26]

 

20.17 – U Srbiji proglašeno vanredno stanje, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

20.15 – Srbija je u ratu protiv nevidljivog protivnika, rekao predsednik Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti.

19.25 – Na Kosovu su potvrđena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, pa je broj ukupno zaraženih porastao na devet.

19.10 – U Palati Srbija u toku je sastanak Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19 i Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica koronavirusa, kojim predsedava Aleksandar Vučić.

18.15 – Predsednik Aleksandar Vučić sastao se patrijarhom Irinejem u Palati Srbija.

18.00 – U Republici Srbiji je do 18 časova registrovano ukupno 48 potvrđenih slučajeva Kovid-19, objavljeno je na sajtu covid19.rs. To znači da su od juče registrovana dva nova slučaja. Od poslednjeg izveštaja testirano je ukupno 15 osoba.

17.15 – Zabranjena javna okupljanja u zatvorenim prostorijama više od 50 osoba.

Vlada Republike Srbije na današnjoj sednici donela je Odluku o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava.
Preporuka starijim sugrađanima da ograniče kretanje
Preporuka starijim sugrađanima da ograniče kretanje

Vlada je takođe donela Zaključak kojim se zabrana javnog okupljanja u zatvorenim prostorijama, sa 100 ljudi koliko je prethodno bilo definisano, smanjuje na 50 ljudi.

Vlada je uputila preporuku svim sugrađanima starijim od 65 godina, da posebno ograniče svoje kretanje i da u što manjoj meri izlaze iz kuće, budući da su oni najugroženija grupa stanovništva.

Prethodno se Vlada oglasila saopštenjem u kojem je apelovala na najstarije sugrađane da prate savete i budu u komunikaciji sa najbližima.

Prema poslednjim informacijama od 18 časova, u Srbiji je registrovano ukupno 48 obolelih od koronavirusa. Tokom prethodne noći nije bilo testiranih.

Tokom dana, predsednik Vučić je razgovarao sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

Vučić i premijerka Ana Brnabić sastali su se sa predstavnicima Ministarstva odbrane, Ministarstva zdravlja, Ministarstva unutrašnjih poslova, bezbednosnih službi, gradske uprave Grada Beograda i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv koronavirusa.

[wonderplugin_slider id=154]

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here