Lavovi ubedljivi protiv Jugovića

613

BAČKA PALANKA: U nedelju (09.12.) u Bačkoj Palanci je odigrana utakmica 11. kola Super B lige Srbije grupa Sever-Centar, u kojoj je ekipa RK Lavovi BP dočekala prošlosezonskog super A ligaša, ekipu RK Jugović iz Kaća.

Od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka Lavovi su gospodarili terenom tako da gosti nisu imali nikakvih izgleda za povoljan rezultat.

RK Lavovi BP – RK Jugović 28:21 (12:7)

Lavovi su početak utakmice odigrali furiozno i u 12. minutu na semaforu je stajalo neverovatnih 8:1. Lavovi su u istom stilu i nastavili tako da su gosti do 20. minuta postigli samo 3 gola (10:3). U tim momentima je odbrana funkcionisala odlično, a golman Ćirović je do ludila dovodio protivničke igrače bravuroznim odbranama. Do kraja poluvremena dolazi do malog opuštanja kod Lavova, te gosti smanjuju, i na poluvreme odlaze sa minusom od “samo“ 5 golova.

U nastavku Lavovi vrlo brzo ponovo dolaze do prednosti od čak 7 golova, ali gosti se ne predaju i sredinom drugog poluvremena dolaze na 3 gola zaostatka (18:15). Lavovi imaju odgovor na ofanzivu protivnika i vrlo brzo podižu prednost na „standardnih“ +7,  da bi pred sam kraj utakmice imali i najveću prednost od čak 9 golova. Na kraju gosti ipak uspevaju da malo ublaže prednost Lavova, pa je konačan rezultat glasio RK Lavovi BP – RK
Jugović 28:21.

U ekipi Lavova svi igrači zaslužuju čestitke na prikazanoj igri a malo bolji od ostalih bili su
Đurković, Čupković, Radović i Urošev a posebno se čudesnim odbranama istakao golman Nikola Ćirović, koji je proglašen i za igrača utakmice.

Na ovoj utakmici za Lavove su nastupali: Medić, Okuka, Grubor, Stanojev, Đurković 7, Milošević, Urošev 5, Mandić, Kozomora 3, Kosjer, Nović, Ćirović, Čupković 5, Radović 6, Prodanović 2 i Vujasinović. Na klupi su sedeli treneri Sudžum Dragan i Permoser Slobodan.

Nakon ove pobede Lavovi su prvi deo sezone završili na 3. mestu sa 13 osvojenih bodova, prvo mesto i dalje drži Proleter sa 18, a drugi je Vrbas Petrol sa 15 bodova.

Prolećni deo prvenstva počinje krajem februara a Lavovi u 12. kolu dočekuju RK SC Voždovac 2012 (Beograd), ekipu koju su u prvom kolu pobedili u Beogradu minimalnim rezultatom.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here